Hi-Fi Klubben feestje met Kyteman

Hi-Fi Klubben opende donderdag in Utrecht alweer de derde vestiging in Nederland. Alhoewel, officieel is het pas de eerste échte vestiging van de van origine Deense winkelketen. Zowel de zaak in Amsterdam als Hilversum betrof namelijk een voormalige winkel van RAF.

Ook HiFi.nl meldde zich bij de drukbezochte grand opening in de knusse Mariastraat, én bij de aansluitende borrel.

“Welkom in mijn huis”, zegt Colin Benders (25) iets na half tien donderdagavond in Kytopia. “Normaal zijn we niet zo happig om de deuren te openen, we hebben hier toch een beetje onze eigen wereld gecreëerd. Soms hebben we ook helemaal geen weet van wat zich buiten afspeelt”, lacht de muzikant die iedereen kent als Kyteman.

Zo’n tachtig genodigden zijn bij elkaar gekomen in de creatieve broedplaats van de Utrechter en enkele tientallen gelijkgestemde en talentvolle muzikanten. Het is het slotstuk van een dag die in het teken staat van twee dingen: de opening van de Utrechtse vestiging van Hi-Fi Klubben én de officiële lancering van een samenwerking tussen de winkelketen en Kytopia.

Over wat de samenwerking precies inhoudt, houden beide partijen zich nog wel een beetje op de vlakte. “De enorme know-how van de mensen bij Hi-Fi Klubben gebruiken om Kytopia verder te ontwikkelen”, is eigenlijk alles wat de muzikant zegt. Bijvoorbeeld met de bouw van een nieuwe studio in één van de loodsen van het Kytopia-complex aan de rand van de Utrechtse binnenstad, waar Benders de komende jaren artiesten naartoe wil lokken voor bijzondere projecten.

Te beginnen over twee weken met het Canadees/Zweedse Thus:Owls. Feitelijk de begeleidingsband van Patrick Watson, maar van 6 tot en met 13 november komen frontman en –vrouw Simon en Erika Angell naar Utrecht om met muzikanten van Kytopia te werken aan nieuw materiaal. Met een concert op 10 november als aangekondigd klapstuk. Al neemt scepsis bezit van Benders’ gasten wanneer hij ze rondleidt door de ruimte waar de studio moet komen...


EDITORS' CHOICE