(Gesponsord artikel)Hernieuwde kennismaking met Hi-Fi Klubben Amsterdam

Jochem Geerdink | 24 februari 2013 | Fotografie PHOTO40 | DALI

Het is alweer veertien maanden geleden dat het van oorsprong Deense Hi-Fi Klubben zijn intrede deed op de Nederlandse consumentenmarkt. In december 2011 werd in de Amsterdamse Rijnstraat de zogenaamde flagship store geopend. De redactie van HiFi.nl stuurde de auto richting onze hoofdstad voor een hernieuwde kennismaking.

De foto's in deze serie zijn klikbaar voor een complete virtuele tour van de zaak

Ondanks dat de Rivierenbuurt zich aan de uiterste rand van Amsterdam bevindt, doet het al direct stads aan. Zo is er veel activiteit op de Rijnstraat, feitelijk het verlengde van rijksweg A2. Vrachtwagens staan dubbelgeparkeerd te lossen, een urgent belletje waarschuwt voor de naderende tram en wanneer je niet goed uitkijkt word je pardoes van de sokken gereden door een moeder-met-bakfiets.

Hier opende in december 2011 Hi-Fi Klubben zijn eerste Nederlandse winkel. Pal naast het voormalige pand van elektronicaketen RAF, dat door de Scandinaviërs werd overgenomen. In het oude pand wordt flink geklust, maar ons oog valt direct op de opvallend brede gevel van de geheel nieuw ingerichte flagship store.

Bij binnenkomst valt het enorme verschil aan ruimte en diepte op. En dan is zo op het eerste oog nog niet de helft van het totale winkeloppervlak te zien. Hans Peter Rietveld heet ons welkom, maar we zien nog een bekend gezicht. Emile Bos, voormalig store manager van Hi-Fi Klubben in Hilversum, zwaait sinds begin januari de scepter over de vestiging in Amsterdam.

Rietveld heeft namelijk de functie van sales manager gekregen, waardoor Bos benaderd werd of hij de flagship store wilde gaan leiden. “Daar moest ik wel even goed over nadenken”, antwoordt de nieuwe storemanager desgevraagd. “Ik werkte al vier jaar bij RAF in Hilversum, waarna ik de winkel van Hi-Fi Klubben vanaf de grond heb helpen opbouwen, was ook nauw betrokken bij de verbouwing en inrichting. Het klinkt misschien een beetje raar, maar het was echt mijn kindje geworden. Ik voelde me er thuis, dat geef je niet zomaar op.”

MERK

EDITORS' CHOICE