ARTIKEL

Ayre Acoustics KX-R, een technisch verslag Deel 1

Gastauteur | 18 februari 2010 | Fotografie Gastauteur

In samenwerking met importeur Audiac presenteren wij u een tweetal bijzondere zgn. White Paper`s (een document met een informatieve of educatieve inhoud welke bedoeld is om de lezer op de hoogte te brengen van oplossingen voor bepaalde problemen, en/of de technische achtergronden bij het vinden van die oplossingen - red.). Het betreft de bijzondere versterkingsproducten van het Amerikaanse merk Ayre uit de X-R serie. Het is niet gebruikelijk dat we dergelijke artikelen publiceren, maar in dit geval maken we graag een uitzondering. Niet alleen omdat wij zelf de bijzondere kwaliteit van deze apparaten meermaals hebben mogen vaststellen, maar de artikelen zijn leuk en toegankelijk geschreven, en geven ook een goed inzicht in de verschillende technische principes die van belang zijn bij het ontwerpen van een versterker. Het artikel is vanuit de fabrikant geschreven in de "wij-vorm". Gedane uitspraken hoeven dus niet noodzakelijkerwijs de mening van HiFi.nl te vertegenwoordigen. Volgende week deel 2.

In 2007 introduceerde Ayre Acoustics de geruchtmakende Reference MX-R monoblock eindversterker. Met zijn unieke vormgeving en z’n eindeloze muzikaliteit zette deze eindversterker een geheel nieuwe standaard in de audiowereld. Een voorversterker van hetzelfde niveau kon natuurlijk niet uitblijven. Het werd de net zo grensverleggende Ayre Acoustics KX-R – met recht een nieuwe definitie van het begrip voorversterker.

De KX-R is het resultaat van een jarenlange ontwikkeling, met de kennis die we met de gerenommeerde K-1Xe en K-5Xe opdeden als gezonde basis. Veel van de toegepaste technieken zijn een rechtstreekse evolutie van deze twee producten, gecombineerd met technieken en materialen die we voor de MX-R gebruiken. Toch is deze compromisloze voorversterker op een aantal punten ook helemaal nieuw, en daarmee uniek.

 


EDITORS' CHOICE