NIEUWSArtSound

ArtSound GURU2.1 satellietsysteem

Zoals audiomerken als Meridian en Monitor Audio recent inbouwluidsprekers presenteerde die hun eigen lijnen van vloerstaande modellen aan moeten kunnen qua weergavekwaliteit, zo is ook ArtSound er van overtuigd dat muziek en interieur elkaar wel degelijk weten te vinden – ongeacht je voorkeur voor de inrichting van de woonkamer annex luisterruimte.

“De oorlog tussen klank en interieur is voorbij,” zo stelt het merk op de ISE vorige week. Met de gepresenteerde ArtSound GURU-lijn en de Intiimi topserie lanceert de audiofabrikant twee nieuwe muziekconcepten. Vanuit de ervaring met in- en onwall en bijvoorbeeld buitenspeakers is ArtSound op jacht naar mogelijkheden om muziek in de woon- en werkomgeving te kunnen integreren met oplossingen buiten de gebaande paden om.

Op de stand vinden we de nieuwste resultaten van die zoektocht: bovenstaande wand met Intiimi inbouwspeakers en een setje satellieten dat de naam ArtSound GURU2.1 heeft gekregen (niet te verwarren met het Zweedse Guru Audio). “Je kan [laatstgenoemde] zowel kwijt in je minimalistische woonkamer, als in je hippe kledingzaak.”

De ArtSound GURU2.1 bestaat uit twee kleine kubussatellieten van 9 centimeter hoog en breed, te bevestigen aan de wand of het plafond. Ze worden aangestuurd via het filtersysteem verpakt in een kast die veel weg heeft van een (passieve) subwoofer. Het ArtSound GURU2.1 systeem wordt in maart verwacht, voor een richtprijs van 399 euro. We publiceerden net een drieluik waar een set satellieten onderdeel van was, maar zijn ook erg benieuwd hoe deze combinatie moet klinken.

MERK

EDITORS' CHOICE