Monitor Audio Platinum InWall ISE 2013

Monitor Audio toonde op de drukbezochte ISE de inbouwmogelijkheden van haar Platinum Serie, PL-InWall genoemd. Luidsprekers die volgens de audiofabrikant niet voor vrije staanders onder hoeven doen qua muzikale prestaties.

Sowieso zien we op shows en beurzen zoals ISE steeds meer merken en oplossingen die hun integratie-aanbod ontwerpen om het 'wegwerken' van audio niet alleen een esthetisch alternatief te maken, maar ook auditief te laten gelden als keuzemogelijkheid voor de 'luidsprekersituatie' in je interieur.

Met andere woorden, toen Monitor Audio vanuit haar reference Platinum serie de filosofie bezigde dat geen enkele ruimte het zou moeten stellen zonder de prestaties van die lijn, ongeacht de keuze van de uiteindelijke consument om dat met mooie vloerstaanders of geïntegreerd in de muur te doen, moest er een inbouwmodel komen dat zich daadwerkelijk kan meten met de audioprestaties van de bestaande vrijstaande speaker - zoals ook Meridian de nieuwe inbouwmodellen tegenover haar vloerstaanders durft te zetten, en Totem ook hoge kwaliteit in-wall en in-ceiling biedt.. Op de stand van Monitor Audio in de RAI is ons verzekerd dat het luidsprekermerk met de aanvullende PL-InWalls de concurrentie met de bestaande PL-modellen ook wel aan wil gaan.

"De PL InWall is een "no-compromises three-way in-wall design at the cutting edge of our technology." Het model is gebaseerd op de PL200, het 'middenmodel' van de vlaggenschip Platinum serie. Twin 6.5 inch RDT bass drivers, een 4 inch RDT mid-range tweeter, de Platinum ribbon tweeter en dezelfde driver-configuratie en constructie, om tot een frequentiebereik van 52Hz - 100kHz te komen.

Ook aanwezig: de recent geteste WS100 computer audio speakers

Het model kan zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden, naar gelang de wensen voor stereo- of home cinema-implementatie. Wanneer de PL-InWall als centerspeaker geplaatst wordt, kan het panel met de mid-range driver gemakkelijk losgemaakt en 90 graden gedraaid worden. 

Kijk ook eens op onze Luidspreker Special


EDITORS' CHOICE