NIEUWSMeridian

CES 2013 Meridian in-wall speakers

Zoals we al schreven is er nog genoeg te melden over de in Las Vegas getoonde producten. Zo liepen we ook bij Meridian binnen, waar een goed gevulde hotelkamer aandachtig naar een opstelling met een verbeterd paar DSP7200 speakers luistert.

De bron van dienst is de upgrade van de 818 Reference Audio Core. De 818 V2 combineert de meervoudige input mogelijkheden van een high-end voorversterker met een volledig Meridian-scala aan resolutie-verbeterende technieken. Je vindt hier meer informatie over het systeem. De 818 is direct aan te sluiten op de DSP speakers zoals de 7200, die ook een upgrade kregen. 

Het verschil met de originel versie van de DSP7200, die zo'n vijf jaar geleden op de markt kwam, is te vinden in de verbeterde digitale techniek en fysieke aanpassingen, zoals een nieuw ontworpen tweeter. Op de website van Meridian worden de innovaties uit de doeken gedaan.

De stevige muziek van het Digital Media System maakt het schieten van een filmpje wat lastig, maar we willen onderstaande inbouw-modellen die er naast tegen de muur opgesteld staan graag nog even uitlichten. Het betreft de nieuw geïntroduceerde DSP520 en DSP640. 

De DSP520, hier links afgebeeld, implementeert de innovaties van Meridian's DSP digitaal actieve speakers om tot een inbouwmodel te komen dat niet onder doet voor zijn vrijstaande broers. "Voorheen waren in-wall speakers louter een esthetische oplossing met een onvermijdelijk verlies van geluidskwaliteit, maar tegenwoordig kun je er voor kiezen de muzikaliteit van onze beste staanders nagenoeg onzichtbaar in je woonkamer te plaatsen," aldus de vertegenwoordiger die ons te woord staat. Anders gezegd: mooie staanders naast de haard of goed verstopte luidsprekers in de muur, van de weergavekwaliteit hoef je de keuze niet meer af te laten hangen.  

De DSP640, rechts afgebeeld, is het grote model in de nieuwe serie met aan boord drivers gebaseerd op de geprezen M6 speakers, te weten een 140mm bass unit en een 85mm wide-range driver. De 640 is gebouwd voor grotere ruimtes en krachtigere prestaties op basis van dual bass en full-range drivers. 100W AB versterkers sturen de individuele wide-range drivers aan, terwijl 150W klasse D amps hun werk doen met de bass drivers. De verwachte marktprijs voor het topmodel is 7500 dollar per stuk, binnenkort beschikbaar.

Overigens spotten we de afgelopen jaar geïntroduceerde M6 luidsprekers van Meridian zelf ook. Vooralsnog kenden we ze alleen in de zwarte uitvoering, maar hier staan ze in onder meer wit en een aantrekkelijk donkerrood uitgestald. Het is echter onbekend of deze varianten op de markt zullen verschijnen, ze staan er volgens de vertegenwoordiger van het merk voornamelijk om feedback te vangen van dealers, om zodoende interesse te polsen om de actieve speakers in meerdere kleuren beschikbaar te stellen.

Lees ook onze recensie van de digitaal actieve M6


EDITORS' CHOICE