NIEUWSRevel

JBL, Revel en Mark Levinson CES 2013

Eerder deze week schreven we over de nieuwe in-wall speakers van Meridian die we in het Venetian tegen het ingebouwde lijf liepen. Ook bij Revel kwamen we inbouwspeakers tegen, waaronder de nieuwe in-ceiling serie, in een enorme hotelkamer waar we ook de nieuwe Performa3 Serie luidsprekers zagen (later meer), en een heel scala van JBL en Mark Levinson. 

De in-ceiling serie van Revel is een compleet nieuwe lijn luidsprekers voor, you've guessed it, in je plafond en combineert de audiokwaliteit van het merk met een speciaal mechanisme (het C-2 installatie mechanisme) en een sleek design om stijlvol in het interieur te verdwijnen. De frameloze grill (rond of vierkant, naar keuze) is gemakkelijk magnetisch te bevestigen, en heeft dezelfde afmeting voor alle twaalf modellen (23 cm doorsnee rond, 23x23 cm in vierkante uitvoering).

Alle twaalf modellen in de nieuwe serie hebben bovendien de gebruikelijke Harman double-blind test ondergaan alvorens de definitieve versie werd ontwikkeld, gebaseerd op hoge kwaliteit tweeters, crossovers en drivers. Om er één unit uit te lichten: de C363 heeft een 6.5 inch micro-ceramic composite (MCC) cone, een woofer in polymeer frame en een 1 inch aluminium-dome tweeter met waveguide. Gevoeligheid is 87 dB bij 2.83V, aangeraden versterking 10W-120W, en een gewicht van 800 gram.

Waveguide is ons als volgt uitgelegd: hoge frequenties worden gereproduceerd door akoestisch geoptimaliseerde waveguide pods voor de tweeters. Waveguides matchen de spreiding van de tweeter en woofer door de crossover regio, resulterend in een soepele respons in een breed luistergebied. De offset plaatsing vermindert akoestische afwijkingen die zich voordoen met traditionele coaxiale of brug-gemonteerde tweeters in andere in-ceiling ontwerpen.

De Revel C363 en C763 6.5 inch in-ceiling luidsprekers, respectievelijk met en zonder grill

Revel Ultima Rhythm 2

Spotten we bij Focal nog een zware subwoofer, naast de subtielere Sub Air die de Fransen introduceerden, ook bij Revel staat er weer een behoorlijke jongen tentoongesteld. De nieuwe Ultima Rhythm 2, voorzien van een paar 1000W D-versterkers, heeft een driver van 45 centimeter en heeft Revel's nieuwste hoge resolutie DSP-gedreven room equalization techniek aan boord. Kostenplaatje? Zo'n tienduizend dollar. "People expect the very best from Revel Ultima and our Rhythm2 was designed to exceed their expectations,” aldus Jim Garrett van HARMAN Luxury Audio Group and Loudspeakers, over de zware kubus die ongeveer 70 bij 70 bij 60 centimeter meet.

Een van de jubileummodellen van Mark Levinson, de No. 53, toont haar binnenwerk.

Zomaar in het wild gespot, één deur verder: de Wilson Audio Maxx 3

MERK

EDITORS' CHOICE