NIEUWSFocal

Focal introduceert Sub Air

Op de eindeloze merkenlijst van de afgelopen CES kwam je ook het Franse Focal tegen. In de hotelkamer troffen we diverse producten die onze aandacht nog even verdienen.

Om te beginnen namen we de tijd om naar een paar monitoren te luisteren, die ons vanaf de gang binnenlokten als sirenen. Het goede, verleidelijke soort sirene overigens, geen jengelgeluiden waar zwaailichten bijhoren. Zeer overtuigend, deze Diablo Utopia III, zowel qua vocalen in een luisterliedje van een niet nader te noemen (want geen idee) zangeres, als met het stevig stampende Sail van Awolnation dat we zelf in de playlist van de iPad weten te vinden - met geen kleine bijrol voor de Sub Utopia EM in het midden.

De kracht van het zware ontwerp, hierboven te zien tussen de speakers (we testten jaren geleden overigens een model Diablo Utopia), is ruim voldoende om je haar achterover te blazen. En dan kun je er desgewenst ook nog drie op elkaar zetten... Je vindt de gehele Utopia-lijn hier.

Wat ook onze aandacht trekt, is de iets subtielere sub die elders in het vertrek staat: de Sub Air, een draadloos model dat bijvoorbeeld je Focal Bird-systeem prima aanvult. Aangekondigd voor over enkele maanden, met een verwachte prijs van zo'n 500 euro, meet de Sub Air 36 bij 41 bij 16 centimeter (BxHxD), met een 21cm drive unit en 150W versterker.

(desgewenst klikbaar)

De Sub Air kan zowel vloerstaand of aan de muur bevestigd geplaats worden, en is onderdeel van een nieuwe lijn van Focal, bestaande uit actieve vloerstaanders, de Speak-Airs (denk aan Dynaudio Xeo), die later in 2013 op de markt zullen komen. Dat gaan we zeker in de gaten houden.

Ook aanwezig: nieuwe kleuren voor de Spirit One

MERK

EDITORS' CHOICE