REVIEWKlipsch

Klipsch Gallery G-17 Air AirPlay Systeem

Niet eens zo lang geleden zouden we er nooit aan gedacht hebben om de merknaam Klipsch met iets anders te associëren dan met de traditionele hoornluidsprekers waar het merk altijd zo bekend om geweest is. Maar tegenwoordig ligt dat wel anders...

Vandaag is Klipsch nog altijd befaamd om zijn hoornluidsprekers, maar de Amerikaanse fabrikant heeft zijn gamma sindsdien sterk in de breedte uitgebreid. En dus kijken we vandaag naar het Gallery G-17 Air luidsprekersysteem.

Het gaat om een (bijna) alles-in-één audiosysteem, dat een degelijke geluidskwaliteit combineert met een aantrekkelijk design. Tenminste, dat is hoe Klipsch het zelf formuleert. Als we het in onze eigen woorden mogen vertellen, dan krijg je ongeveer dit:

De G-17 Air kan je beschouwen als een gesofisticeerd, draadloos luidsprekersysteem dat muziek kan weergeven van een iPod, een iPhone of een iPad – zolang deze maar iOS 4.2 kunnen draaien - of van een pc of een Mac met iTunes (vanaf versie 10.1) erop. De koppeling tussen het bronapparaat en de G-17 Air kan draadloos verlopen – zoals de naam suggereert is het apparaat daar primair voor ontworpen -, maar met een ouderwetsminijack kabeltjelukt het ook. Daarbij beschikt de G-17 ook over een USB-poort. Mogelijkheden genoeg, dus.

Look 'n' Feel

Het toestel dat we uit de doos halen doet qua looks en grootte denken aan een centerluidspreker uit een 5.1 surroundsysteem. Vinden we best. Je kan de G-17 Air gewoon op een vlak meubel leggen – in dat geval zijn de drivers lichtjes opwaarts gericht – of je kan hem eerst monteren op de meegeleverde voet.

En dan zijn de drivers eh... eveneens lichtjes opwaarts gericht. Door gebruik te maken van de twee bevestigingsgaten op de achterzijde, kan je de G-17 ook aan de muur hangen. Maar dan verliest het apparaat wel z’n semi-draagbare status.

MERK

EDITORS' CHOICE