Get Up Stand Up Audiodock: Could you be loved?

Zoals al aangekondigd is de maand oktober bij HiFi.nl gebombardeerd tot themamaand voor ockings. Daarbij is ook al vermeld dat de redactie een testexemplaar van The House of Marley met de naam Get Up Stand Up had ontvangen om eens nader te onderzoeken wat de prestaties van het nieuwe merk zijn. Aan mij de schone taak om de Get Up Stand Up in de praktijk te testen.

Eerder is er al bericht over de voorganger van deze Get Up Stand Up, namelijk onderstaande Bag of Rhythm. Een letterlijk handzaam audio dock-systeem door de verpakking van het geheel in een canvas tas. Toen werd me duidelijk wat de intenties van de leverancier van deze producten zijn; The House of Marley is niet zo maar een commerciële producent van audioprodukten, maar een handelsonderneming met een drietal duidelijke principes. Allereerst staat het bedrijf voor het ontwikkelen en produceren van audiotechnisch hoogwaardige items. Zoals de onderneming zelf zegt: "Bob Marley was een meester in zijn vak en we streven naar het zelfde uitmuntende niveau in alles wat we maken. We zijn ook muziekliefhebbers." Nu ga ik absoluut uit van het laatste bij alle leveranciers van audioproducten, dus die toevoeging vind ik enigszins overbodig.

Alleszins wel relevant om expliciet te vermelden zijn de andere twee pijlers waar het bedrijf op stoelt. Simpelweg omdat het zich daarmee wil onderscheiden van de rest. Die twee principes betreffen de uitgesproken aandacht voor het milieu en ondersteuning van goede doelen. House of Marley heeft duidelijk gekozen voor duurzaam materiaalgebruik, ik kom daar later nog op terug. Daarnaast ondersteunt het de liefdadigheidsorganisatie 1love.org, een wereldwijde beweging die is gewijd aan de ondersteuning van de jeugd, de planeet en de vrede. Ik besef dat dit een wat lange inleiding is voor een test van de Get Up Stand Up (in het vervolg afgekort tot GUSU), maar ik vind in dit geval dat de principes van de onderneming even genoemd moeten worden, omdat ze ‘part of the deal’ zijn.


EDITORS' CHOICE