Bag of Rhythm - een tas vol geluid

Redactie HiFi.nl | 08 augustus 2012 | The House of Marley

The House of Marley, het hippe jong merk waar we over schreven nadat Hifi Solutions in Amsterdam de eerste modellen binnenhaalde, brengt met de Bag of Rhythm een bijzonder ogend iPod dockingstation op de markt.

Zeg 'Jamaica', en je denkt aan...? OK, momenteel toch vooral Usain Bolt, de hardloper die onverslaanbaar lijkt en de afgelopen week ook weer liet zien dat daar voorlopig geen verandering in komt. En anders zijn er voldoende landgenoten die het stokje over kunnen nemen, zowel bij de mannen als de vrouwen - wat zit er toch in het water op en rond dat eiland in de Caraïben...?

Maar goed, wie aan Jamaica denkt, denkt ook nog steeds aan die andere beroemdheid: Bob Marley. De muzikant die reggae wereldwijd op de kaart zette. Nog steeds leeft zijn muziek voort. Kijk maar naar de onlangs uitgebrachte muziekdocu over deze legende, simpelweg Marley getiteld.

Het gedachtengoed van de Jamaicaan leeft ook voort dankzij het productiebedrijf The House of Marley, dat we zoals gezegd onlangs al voorbij lieten komen. Een van de opvallendste producten van The House of Marley, zo schreven we al, is ongetwijfeld de Bag of Rhythm.

De Bag of Rhythm is een iPod dockingstation verpakt in een draagbare tas.  Erg slim, want daarmee wordt dit dockingstation gelijk een makkelijk mee te nemen audiosysteem. Je moet er dan nog wel zes dikke D-batterijen instoppen, maar daarna kan het feestje beginnen.

(klikbaar)

De Bag of Rhythm meet 11 bij 26 bij 10 centimeter en is daarmee niet bepaald de kleinste ‘docker’ om mee te nemen. Het gewicht van 7, 5 kilo tikt ook aan, maar daarmee heb je ook een audiosysteem dat z’n mannetje kan staan. Het apparaat past precies in de canvas tas. Deze is zo gemaakt dat aan de bovenkant van de tas het dockingscompartiment en de luidsprekers vrijgemaakt zijn, ingebed in van een FSC keurmerk voorzien berkenhout.

Dat houten bovenpaneel is tevens voorzien van het House of Marley-logo. De ronde luidsprekergrillen verbergen twee 1-inch tweeters en een 4,5 inch woofer. Het systeem is ontworpen voor gebruik met iPhones en iPods, maar er is ook een 3,5 mm AUX-ingang op het frontpaneel naast het dockingsgedeelte. De canvas tas is voorzien van een snel-sluiting aan de buiten zak en verschijnt in een doffe tint van leger-groen-bruin, en omvat ook kleurrijke Rastafari groen, goud en rode accenten. Verrassend genoeg is er geen afstandsbediening.

Adviesprijs: 349 euro. Kijk hier voor meer info. Stir it up!

Check de tag ZOMER voor meer zomerse content


EDITORS' CHOICE