Stand Up

Dan de test. Het audiodock zit keurig verpakt in een kartonnen doos met daarin weer beschermingsmateriaal van eierdooskarton. En is inderdaad: er is aan het milieu gedacht. Eenmaal uitgepakt gaat het dockingssysteem op een mooie plek in de achterkamer, zodanig dat ik zowel van dichtbij als van veraf de weergave goed kan beoordelen.

Is de GUSU een opvallende verschijning? Ja, best wel. Het verrassende zit ‘m in de houten front-uitvoering, waarin de twee tweeters en de twee woofers zitten verwerkt. Het hout betreft FSC-gecertificeerd berkenhout, alweer een groen plusje. Het kunststoffen achtergedeelte is grotendeels gefabriceerd van recyclebare kunststof, zo lees ik in de handleiding. Of dit dockingssysteem ook van gerecycled kunststof is gemaakt durf ik niet te zeggen. Dat plusje laat ik even weg. Wat afmetingen betreft, houdt de GUSU het midden tussen 'niet te groot' en 'niet te klein'. Hij schrikt in ieder geval niet af door zijn fysieke verschijning. Je kunt 'm gemakkelijk op verschillende plaatsen in huis 'kwijt', mits er natuurlijk een stopcontact in de buurt is.

In feite is er goed nagedacht over de afmetingen van de GUSU. Door ‘m te voorzien van redelijk bescheiden afmetingen (43 bij 25 bij 15 centimeter), verwacht je niet direct een audiosysteem dat je omver zal blazen bij volledig openzetten van het volume; in ieder geval waren mijn verwachtingen niet al te hoog gespannen. Ook omdat in het prijssegment waarin de GUSU zich bevindt (zeg maar de drie- tot vierhonderd euro-klasse; de adviesprijs van de GUSU is €349,90), het aanbod vrij groot is en er een zekere mate van ‘eenheidsworst’ valt waar te nemen. Ook geluidstechnisch gezien zijn de verschillen in genoemd segment gering.

Het aan de praat krijgen van het systeem lijkt vrij simpel te zijn. Dat spreekt me al weer aan, het liefst ga ik aan de slag zonder de bijgevoegde gebruiksaanwijzing te hoeven raadplegen. Dat kan altijd nog. Dus plug and play! Gewoon iPod (Touch, in dit geval) docken, stekker in het stopcontact en laat maar horen wat je kan, spreek ik de GUSU bemoedigend aan. Maar er komt nog even niks uit de speakers. Terwijl ik de equalizer op de iPod al vrolijk op en neer zie gaan. Het euvel is gauw gevonden. Ik ontdek dat het minuscule power-led-lampje in het dockingsstation niet rood brandt. Ik plug het voedingssnoer nog wat dieper in de ingang van de GUSU en dan functioneert alles alsnog naar wens.


EDITORS' CHOICE