NIEUWS

New Music 2012: Ludems CommV


Redactie HiFi.nl | 13 september 2012

Ludems CommV zorgt ervoor dat ze gezien worden op de New Music Show door maar liefst in twee zalen vertegenwoordigd te zijn. Dit agentschap werd pas in oktober 2011 opgestart, maar heeft al verschillende fabrikanten of invoerders onder hun vleugels, zoals bijvoorbeeld Dynaudio gmbh, AVA en Sim2.

We beginnen bij Zaal Mangrove 3, waar de Home Theatre toestellen tentoongesteld worden. Hier krijgen we een volledig 7.2 systeem te zien, volledig met luidsprekers, processing en versterking, bronnen, projectie, scherm en bediening. We zetten de verschillende apparatuur en hun bijbehorende merken even op een rijtje.

Dynaudio Focus neemt de luidsprekers voor hun rekening en wel met de volgende toestellen:
- 2 Dynaudio Focus 380 toestellen (voor). De Focus 380 is een luidspreker die door de groot gevormde kast een diepe bass, een strak middengebied en uiterst zuivere hoge tonen kan produceren.
- 2 Dynaudio Focus 340 toestellen (surround). De Focus 340 vormt een ideaal alternatief voor iedereen die de Focus 380 te kolossaal vindt. De dubbele woofers met een diameter van 18 cm zijn speciaal voor dit model ontwikkeld.
-  Een Dynaudio Focus 210c (center). Deze Focus 210c centerspeaker is volledig “gematched” met de overige luidsprekers uit de Focus lijn waardoor een homogeen klankbeeld ontstaat.
- 2 Dynaudio sub 600 toestellen. De sub 600 behoort tot de betere surround luidspreker sets.

Dan komen we bij de processing en versterking, wat verzorgd zal worden door Datasat, aka een van de belangrijkste leverancier van surround processors voor de echte cinema’s. Hiervoor wordt de AP20i gebruikt. De RS20i is de consumentenuitvoering, uitgekomen in mei 2012.

Het betreft een 16 kanaals processor die op alle mogelijke manieren kan geschakeld worden. Normaal zal ook de bijpassende eindversterker RA7300 7 x 200w van de partij zijn. De New Music show heeft hiermee een primeur, want het is het voor eerst dat deze spullen in de Benelux te zien zijn. De bron is van de hand van Kaleidescape met een K1500 server, een M500 player en een M700 Disc Vault.

 

Sim2 belooft de ultieme 3D ervaring. Hierbij zal mogelijk gebruik gemaakt worden van de Lumis, een state-of-the-art projector die actieve 3D-technologieën gebruikt, zodat installateurs traditionele scherm materialen kunnen gebruiken die beter spelen met 2D-inhoud. Daarnaast kan er ook gebruik gemaakt worden van de M. 150, ‘s werelds eerste actieve 3D LED Full HD DLP-gebaseerde projector voor video Interior Design System.

Zonder scherm zijn we natuurlijk niets met een 7.2 systeem. In comes Stewart met de CineCurve. Het CineCurve scherm is voorzien van een 2.40:1 beeld gebied waardoor je kan genieten van het volle genot en ultieme flexibiliteit bij het bekijken van films in super-breedbeeld formaten. De bediening gebeurt via iPad.

Nadat we de ultieme bioscoopervaring hebben mogen meemaken, zetten we onze ontdekkingstocht verder in Zaal Mangrove 4 om de Stereo toestellen onder de loep te nemen. Hier krijgen we twee demo’s te zien, die we ook al even van naderbij gaan bekijken.

Demo 1
Voor de luidspreker wordt er gekozen voor een Dynaudio Confidence C4. Dit is een luidspreker die gebruik maakt van twee 28mm softdome Esotar2 tweeters, twee 15cm middentoners en twee 20cm woofers. Hierdoor kunnen lage tonen nog beter weergegeven worden.

EDITORS' CHOICE