NIEUWSArcam

New Music 2012: New Invor

Redactie HiFi.nl | 10 september 2012 | Arcam

Importeur New Invor uit Mechelen gaat op de New Music Show de strijd aan met zijn vele concurrenten door meteen uit te pakken met enkele primeurs. Hier spotten we de merken Cabasse, Arcam, Runco, Pro-ject en QED.

Cabasse komt met een Belgische primeur op de New Music Show in de vorm van de Cabasse L’Océan, een nieuw model luidspreker in de Artis lijn van het merk. L’Océan is een vierweg-ontwerp waarbij drie units – een 1 inch dome tweeter, een 5 inch midrange en een 8 inch mid/laag - in één driver zijn verwerkt. Deze combinatie is gemonteerd voor een 15 inch woofer, waardoor dit geheel het geluid als een puntbron uitstraalt. Door de combinatie van versterkers met luidspreker is deze in staat om een geluidsdruk te creëren van  117dB SPL – zonder vervorming. Daarnaast stelt Cabasse ook hun Surround set Iroise III & Minorca tentoon.

Arcam staat vervolgens ongeduldig te trappelen om met hun must-haves uit te pakken in de vorm van de FMJ D33 SuperDAC. Dit is een DAC met een indrukwekkende specificatielijst, waarmee je een prettige aanvulling in handen hebt voor een modern hifi-systeem. Arcam trekt ook de aandacht met hun R-Series met de rPAC, rLink, rDACw, drDock en vier nieuwe DAC-producten.

Verder spotten we ook Runco, die de VX-3000D met 21/9 projectie voorstelt. Hiermee heb je een betaalbare VideoXtreme HD-projector in handen, die je de ultieme kijkervaring belooft.

Tijd voor de volgende primeur, en wel met de RS Series van Pro-ject. Hiervan zijn de Stream Box RS, de Pre Box RS en de Amp BOX RS aanwezig. Verder kan je bij Pro-ject ook de Debut Carbon, welke ook de EISA award winner 2012 is, komen bewonderen. De Pro-ject Audio Debut Carbon is een upgrade van de entry-level Debut draaitafel. De grootste verbetering zien we terug in de toonarm, die ongewenste resonantie nog meer zal verlagen.

Om af te sluiten zweert Amarante bij QED bekabeling. 

De New Music Belgian Hifi Show is ook dit jaar weer op poten gezet door AudioVideo2day in samenwerking met New Music Brussel.

Showinformatie
New Music Belgian Hifi Show
Zaterdag 6 en zondag 7 oktober
Op beide dagen open van 10.00u tot 18.00u.
Locatie: Dolce La Hulpe Brussels
Meer informatie: AudioVideo2day of New Music

De entree is gratis en er zijn 600 gratis parkeerplaatsen. Voor bezoekers die met het openbaar vervoer komen rijden er pendelbussen naar de show.

MERK

EDITORS' CHOICE