NIEUWSArcam

CES 2012 - Arcam introduceert de rPac

Redactie HiFi.nl | 13 januari 2012 | Arcam

In Las Vegas is de laatste dag van de CES (Consumer Electronics Show) 2012 in volle gang. Iedereen zet zijn beste beentje voor om de laatste dag nog flink te kunnen pieken. Arcam introduceert de Arcam rPac, hun eerste portable USB-DAC. 

Een tijdje terug introduceerde Arcam de rSeries. We schreven al eerder een recensie over de kleine, maar zeer krachtige Arcam rDAC. Ook de Arcam rCube kwam op HiFi.nl aan bod, waar onze recensent destijds over schreef: "Het is zonder meer het meest veelzijdige docking station dat ik ken, en dat zonder nodeloos ingewikkeld te worden. Tel daar het zeer fraaie uiterlijk - de rCube is leverbaar in hoogglans zwart of wit - bij op en je hebt een regelrechte winnaar. Ik kan de rCube dan ook van harte aanbevelen". Op de CES 2012 introduceerde Arcam de rPac, die voortborduurt op het succes van de eerder genoemde rDAC en de rCube.

De rPac is een USB-DAC met ingebouwde hoofdtelefoonversterker. Het is één van de vier handzame audio producten die Arcam dit voorjaar zal introduceren. Je plaatst hem in de USB aansluiting van je computer of MAC, waar de rPac zijn stroomvoorziening uit haalt. Er is een aansluiting voor je hoofdtelefoon en een lijn aansluiting waar je bijvoorbeeld een set speakers op aan kunt sluiten. Aan de bovenkant vind je de volumeknoppen van de rPac. De rPac is volledig plug-and-play, want drivers installeren is niet nodig. 


Volgens Arcam maak de rPac gebruik van een D/A-converter die je normaal alleen terug vindt in high-end apparatuur. Dit moet er voor zorgen dat de vaak mindere geluidskwaliteit vanuit je computer wordt omgezet tot heldere en precieze klanken. De rPac is compact en heeft een strakke aluminium behuizing. De Engelse hifi goeroes van What Hi-Fi? Sound and Vision bekroonde de Arcam rPac alvast met een Stars of CES 2012 Award: "For offering a simple, portable, affordable and high-quality improvement to any music you have stored on a laptop or digital media player, our first Star Of CES is the Arcam rPac portable DAC".

Welk bedrag je in Nederland voor de rPac neer moet gaan tellen, is nog niet bekend. In Engeland ligt de adviesprijs rond de 150 Britse pond, wat neerkomt op ongeveer 180 euro. Wij zijn in ieder geval benieuwd. De Arcam rPac, het apparaat dat in 2012 een einde maakt aan de slechte geluidskwaliteit van PC`s? Binnenkort vind je op HiFi.nl meer over de andere producten die Arcam introduceerde tijdens CES 2012. 

Kijk voor meer CES 2012 nieuws op onze CES 2012 Special Page. Importeur Audiac heeft ook een Special Page op HiFi.nl.

MERK

EDITORS' CHOICE