NIEUWSArcam

Arcam introduceert de FMJ D33

Redactie HiFi.nl | 01 februari 2012 | Arcam

Tijdens de CES 2012 in Las Vegas werd hij voorgesteld aan de bezoekers: de Arcam FMJ D33 SuperDAC. HiFi.nl schreef er destijds al over. Deze week introduceert Arcam haar nieuwste telg officieel aan het Nederlandse publiek.

Aan deze SuperDAC gaat een behoorlijk stuk geschiedenis vooraf. In februari 1989 introduceerde het Britse Arcam met The Black Box, ’s werelds eerste externe DAC of Digitaal naar Analoog Convertor (al hebben we eerder een nog oudere DAC gespot, en wel bij René in de kelder!). The Black Box veroorzaakte een revolutie in de weergave van CD’s, die tot dat moment gedomineerd werd door stand alone Cd-spelers. The Black Box onthulde muzikale details die voor standaard ingebouwde DAC’s in het digitale domein verborgen bleven. Zo drukte Arcam een duidelijke stempel op de eerste ontwikkelingen van het digitale tijdperk.


Tegenwoordig is de markt volop voorzien van losse DAC’s. Niet gek gezien het dagelijks groeiende aanbod van digitale bronnen en hoge resolutie downloads. Arcam legde de lat hoog en wil de impact van The Black Box in de markt van vandaag overtreffen. Vanuit deze doelstelling onstond de FMJ D33 SuperDAC. Hij heeft twee Burr Brown 24bit/192kHz convertors (1 per kanaal), twee separate ringkern transformatoren, meerdere onafhankelijk gereguleerde subvoedingen, ondersteuning van 24bit/192kHz data en een 4-laags print voor maximale kanaalscheiding en korte signaalwegen zijn slechts een aantal steekwoorden om de technische opzet te omschrijven.Arcam omschrijft de muzikale dynamiek van hun nieuwste creatie als ritmisch, krachtig en vloeiend met een enorme klankrijkdom en vrijheid. Hij is uitgerust met twee optische, twee coaxiale, één AES EBU, een asynchrone USB- ingang (24/192 compatible) en een iPod/Phone/Pad USB ingang.

Prijs & beschikbaarheid
De FMJ D33 is per direct leverbaar in het zwart voor een adviesprijs van 2.499 euro. Kijk voor meer informatie op de website van importeur Audiac.

Audiac heeft ook een Special Page op HiFi.nl.


EDITORS' CHOICE