Pro-Ject Debut Carbon

Enerzijds appelleert de hifi-markt aan de Oosterse statuszucht met steeds buitenissiger geprijsde apparatuur en anderzijds is er een downsizing naar lagere prijsniveaus. De laatste categorie levert een aantal goede producten op die ontworpen worden in de VS of Europa en geproduceerd in het verre oosten. Anderzijds zijn er ook bepaalde OEM-producten waar werkelijk niets van enige waarde aan te ontdekken valt. De markt wordt alleen veroverd met veel geschreeuw en publicitair geweld. Bij de hifi die binnen betaalbare budgetten valt hoort Pro-Ject.

Uit: Music Emotion Juni 2012

Net zoals in de markt voor betaalbare luidsprekers is hier vaak veel kwaliteit te vinden, die menig zogenaamd high-end product naar de kroon steekt. De Pro-Ject Debut Carbon draaitafel zit nog onder de 400 euro. Voor een gemiddelde audiofiel is het verwachtingspatroon dus nul. Des te beter, want hoe harder de klap en de verrassing, als je het ding even vergelijkt met een aantal chique en veel kostbaarder draaitafels...

De markt voor elektronica is momenteel zeer dynamisch en voor de gemiddelde consument waarschijnlijk nauwelijks meer te volgen. Nieuwe technieken volgen elkaar in rap tempo op. Portable devices, dac's, streaming solutions, klasse-d en de toenemende integratie van beeld en geluid middels allerlei computer-driven technologie. Hoewel topkwaliteit geluid mogelijk is via dit soort nieuwe apparatuur, gaat dat voorbij aan de mainstream van het publiek.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE