ARTIKEL

Home Cinema instellen

Een nieuwe Home-Theater installatie... en dan?

Je hebt je nieuwe installatie binnen, de nieuwe componenten en speakers zijn uitgepakt… Wat dan? Het op de juiste manier opstellen en inregelen van zo’n installatie is een van de belangrijkste en meest onderschatte dingen na de aanschaf. 

Meestal wordt bij de aanschaf van een nieuwe Home Theater installatie geen rekening gehouden met de aanschaf van een aantal noodzakelijke extra’s. De kabels zijn meestal een sluitpost. En voor hulpmiddelen zoals een test DVD of een geluidsdrukmeter wordt al helemaal geen budget gereserveerd.

Om het maximale resultaat uit uw nieuwe Home-Theater te halen geven we een algemene handleiding voor het installeren en afregelen van uw Home Theater installatie.

John Koning (c) Xingo

Home Cinema situatie bij de auteur

We zullen achtereenvolgens de volgende onderwerpen behandelen:

1. Test DVD`s
2. Luisterruimte en sweet spot
3. Plaatsing van uw luidsprekers
4. Het aansluiten van de componenten
5. Het aansluiten van uw luidsprekers + algemene controle
6. Het inregelen van de Front, Center, Surround speakers
7. Het afstellen van de Subwoofer

Het zal in de praktijk niet vaak voorkomen dat een ideale positie voor de apparatuur, speakers en luisterplaats (sweet spot) gekozen kan worden. Vaak zullen er concessies moeten worden gedaan. Gelukkig is het met de meeste apparatuur mogelijk om deze onvolkomenheden in de inrichting van uw huis te corrigeren.

Voor de volledigheid, wat we niet in dit artikel bespreken zijn het installeren en inregelen van (grootbeeld) TV’s en/of projectoren en schermen.


EDITORS' CHOICE