Nieuwe producten Bose


Gastauteur | 13 december 2007 | Fotografie Gastauteur

(ingezonden mededeling - bewerking HiFi.nl/SV)

Bose komt met een aantal nieuwe producten voor het najaar. De producten variëren van een nieuwe SoundDock voor Apple’s iPod tot een  volledig home entertainment system en een nieuw systeem uit de 3•2•1 serie. Hieronder volgt een overzicht van een aantal nieuwe Bose producten.


BOSE 3•2•1 GSXL DVD home entertainment-systeem

Bose Corporation introduceert het nieuwe 3•2•1 GSXL DVD home entertainment-systeem en zet hiermee de traditie van de 3•2•1-serie voort – de voordelen van minder luidsprekers, minder kabels, het uMusic intelligente weergavesysteem en nu tevens met een zorgvuldig samengestelde muziekverzameling van 321 nummers, opgedeeld in drie handige categorieën voor verschillende gelegenheden en stemmingen.

Met het nieuwe 3•2•1 GSXL DVD home entertainment-systeem kan volgens Bose nóg meer van muziek genoten worden. De geweldige luisterervaring begint meteen nadat het systeem is aangesloten, dankzij de 321 voorgeselecteerde nummers die al zijn opgeslagen in het systeem. Deze zorgvuldig samengestelde muziekverzameling bevat hedendaagse muziek en klassiekers uit uiteenlopende genres, van rock tot easylistening, voor een opzwepende of kalmerende luisterervaring. De nummers zijn gegroepeerd in drie standaardcategorieën (“party”, “hits” en “relax”) die een perfecte aanvulling vormen op verschillende gelegenheden en stemmingen.



Het 3•2•1 GSXL-systeem bevat het weergavesysteem uMusic. Dit systeem is in staat om een cd-verzameling op te slaan in het media center en sorteert de muziek op basis van zes voorkeurscategorieën die naar keuze kunnen worden ingesteld. Deze intelligente technologie doet meer dan alleen het opslaan van muziek. Het uMusic- systeem onthoudt uw muzikale voorkeuren, zoekt vervolgens in de enorme systeemdatabase naar nummers met vergelijkbare eigenschappen en speelt deze af. En dit alles gebeurt volledig automatisch met slechts één druk op de knop. Met iedere keuze die u maakt, past de muziekverzameling zich beter aan uw wensen aan. Met behulp van deze functie kunnen gebruikers de inhoud van cd`s – maximaal 340 uur aan muziek – digitaal in het systeem opslaan. Eenmaal opgeslagen, kan de muziek eenvoudig worden geopend en beheerd, zonder het gebruik van een computer of internet. Stapels cd`s, kapotte hoesjes en ontbrekende cd’s behoren nu voorgoed tot het verleden.

Daarnaast biedt het nieuwe 3•2•1 GSXL-systeem de prestaties, gebruiksvriendelijkheid en elegante vormgeving zoals die bekend is van het 3•2•1 GSX Series II-systeem. Geheel binnen de traditie van de 3•2•1-serie levert het 3•2•1 GSXL-systeem volgens Bose een overtuigende home cinema-ervaring met slechts twee zichtbare luidsprekers, een uit het zicht te plaatsen ACOUSTIMASS module en een media center.

Het nieuwe 3•2•1 GSXL-systeem is uitgerust met de in de V.S. gepatenteerde GEMSTONE luidsprekerarrays en is voorzien van de geavanceerde technologie voor digitale surroundverwerking, TrueSpace . In combinatie met de VIDEOSTAGE 5 decodering van BOSE en de Digital 5.1-technologie (Dolby en DTS) bieden deze voorzieningen voor praktisch elke audiobron een home cinema-ervaring die andere systemen alleen kunnen realiseren met vijf luidsprekers, zelfs voor oude films die in mono zijn opgenomen.

Met het media center kunnen dvd-video`s, cd`s, cd-r`s, cd-rw`s, mp3`s en AM/FM worden afgespeeld. Met de universele infrarood afstandsbediening kunnen gebruikers het systeem en andere aangesloten apparatuur aansturen, waaronder de meeste tv-toestellen en video-, kabel- en satellietapparatuur.
Uitvoeringen en prijs



De GEMSTONE-luidsprekerarrays zijn verkrijgbaar in de kleur zilver of grafiet. Het nieuwe 3•2•1 GSXL-systeem is vanaf november 2007 verkrijgbaar via geautoriseerde Bose dealers. De adviesprijs (inclusief BTW) van het systeem is 1995 euro. Ga naar www.bose.nl voor meer informatie over onze producten en de dichtstbijzijnde geautoriseerde Bose dealer.

Bose LIFESTYLE V-Class

Bose Corporation heeft de LIFESTYLE home entertainment-producten uitgebreid met de nieuwe LIFESTYLE V30 and V20 home entertainment-systemen. Deze systemen leveren volgens de fabrikant kwalitatief hoogwaardig beeld en geluid uit bijna alle mediabronnen op de markt, inclusief hdmi-bronnen.



De LIFESTYLE V-Class-systemen zijn eenvoudig te combineren met hd-televisies en -componenten zoals dvd-spelers, kabel- of satellietontvangers, digitale videorecorders, mp3-spelers en spelcomputers. Ze combineren volgens Bose de technologie en het kwaliteitsgeluid van de multifunctionele LIFESTYLE-systemen met de mogelijkheid om de nieuwste mediabronnen toe te voegen.

Elk systeem levert 5.1 surround sound voor films, muziek, sportverslaggeving en videogames. De systemen zijn uitgerust met vijf compacte luidsprekerarrays, een uit het zicht te plaatsen mediaconsole, een ACOUSTIMASS-module, een radiografische afstandsbediening en een stand alone display. De mediaconsole bevat aansluitingen voor alle soorten mediabronnen en kan uit het zicht worden geplaatst, bijvoorbeeld in een kast. Met de bijgeleverde radiografische afstandsbediening kunnen alle aangesloten bronnen in de basis bediend worden, waardoor extra afstandsbedieningen overbodig zijn.

De aanwezigheid van meerdere digitale en analoge ingangen maakt het aansluiten van zowel standaard- als high definition-bronnen mogelijk. Er zijn twee ingangen aanwezig voor eenvoudige hdmi-aansluitingen.
De LIFESTYLE V30- en V20-systemen kunnen videobeelden automatisch upscalen naar de hoogste resolutie die de aangesloten televisie kan accepteren, tot wel 1080p via hdmi. Zo kunnen gebruikers alles uit hun high definition-televisie halen, met minder apparatuur en kabels.
De LIFESTYLE V-Class-systemen zijn zo vormgegeven dat ze moeiteloos opgaan in vrijwel elk interieur en perfect passen bij de nieuwste lcd-televisies. De V30 wordt geleverd met vijf bekroonde JEWEL CUBE luidsprekerarrays met prestaties die volgens Bose nagenoeg gelijk zijn aan die van veel grotere luidsprekers. Het LIFESTYLE V20-systeem wordt geleverd met vijf DIRECT/REFLECTING cube luidsprekerarrays. Elk systeem wordt geleverd met een horizontale centerluidsprekerarray, die volgens de fabrikant filmdialogen helder weergeeft en een uitgebalanceerde surround sound produceert.

De luidsprekers van deze systemen worden bijgestaan door een ACOUSTIMASS-module, die lage frequenties produceert zonder hoorbare vervorming. Het volledige geluid lijkt uit de compacte cube-luidsprekers te komen. Dankzij deze technologie kan de ACOUSTIMASS-module bijna overal in het luistergebied en uit het zicht geplaatst worden.

De LIFESTYLE V30- en V20-systemen zijn uitgerust met het ADAPTiQ-audiocalibratiesysteem. Met deze technologie van Bose wordt het geluid geanalyseerd en automatisch aangepast aan de specifieke eigenschappen van een ruimte, de plaatsing van de luidsprekers, de plaatsing van het meubilair en zelfs de locatie van de luisteraar. Al deze factoren beïnvloeden de prestaties van een geluidssysteem. Volgens de fabrikant kan het ADAPTiQ-systeem  al deze invloeden compenseren, waardoor de LIFESTYLE V-Class-systemen fenomenale prestaties leveren. U kunt met Bose link de functies van elk V-Class-systeem uitbreiden naar maximaal 14 extra ruimten. Met Bose link kan een film worden afgespeeld in de hoofdruimte terwijl muziek in de keuken of zelfs buitenshuis te beluisteren is. Bose biedt een verscheidenheid aan uitbreidingsopties voor meerdere ruimten, die compatibel zijn met Bose link.
Beide LIFESTYLE V-Class-systemen omvatten de VIDEOSTAGE 5 decoderingstechnologie, waarmee volgens Bose zelfs bij oudere stereo- en monogeluidsbronnen zoals videotapes, stereo-cd`s en oudere tv-programma`s genoten kan worden van een surround sound-ervaring. De nabewerkingtechnologie levert volgens Bose automatisch een helder geluidsbeeld, waarvan het centrum zich in het beeldscherm lijkt te bevinden, en een uitgebalanceerde surround sound die te vergelijken is met het geluid van een dvd met 5.1 surround sound.



Uitvoeringen en prijs

De LIFESTYLE V30- en V20-systemen zijn verkrijgbaar met luidsprekerarrays in de kleuren zwart, wit en zilver. De adviesprijs voor de LIFESTYLE V30 is 3499 euro. De adviesprijs voor de LIFESTYLE V20 is  2499 euro. De systemen zijn verkrijgbaar bij geautoriseerde Bose-dealers.

Bose LIFESTYLE DVD Home Systemen

De LIFESTYLE 28, 38 en 48 Series IV DVD home cinema-systemen leveren volgens Bose levensecht geluid uit compacte componenten die in praktisch elk interieur passen. Ieder systeem is uitgerust met vijf compacte luidsprekerarrays en een uit het zicht te plaatsen ACOUSTIMASS module en meerdere speciale innovaties van Bose. De systemen zijn nu ook voorzien van de nieuwe LIFESTYLE VS-2 video-expander, waarmee gebruikers gemakkelijk verschillende videobronnen kunnen integreren en gebruiken, ook bronnen met HDMI.

Het LIFESTYLE 48 Series IV systeem wordt geleverd met vijf bekroonde JEWEL CUBE luidsprekerarrays. Ondanks een hoogte van slechts 11,4 cm doen deze luidsprekers volgens Bose absoluut niet onder voor grotere luidsprekermodellen. De LIFESTYLE 28 en 38 Series IV systemen gebruiken vijf DIRECT/REFLECTING cube luidsprekerarrays, die slechts 15,8 cm hoog zijn. Alle LIFESTYLE systemen worden geleverd met een horizontale centerluidspreker die perfect past bij de nieuwste flatscreentelevisies.

Alle luidsprekercombinaties leveren volgens de fabrikant een rijk, kamervullend geluid, in combinatie met de uit het zicht te plaatsen ACOUSTIMASS module die diepe lage tonen produceert zonder hoorbare vervorming. De ACOUSTIMASS module kan praktisch overal worden geplaatst, zelfs achter meubels. Omdat het geluid van de module niet te traceren is, lijkt het alsof het geluid, van overdonderende geluidseffecten in films tot adembenemende aria`s in klassieke werken, afkomstig is uit de compacte cube luidsprekers.
Elk systeem is uitgerust met een media center met ingebouwde dvd/cd-speler en AM/FM-tuner, geschikt voor alle populaire audio- en video-indelingen: dvd-video, dvd-r, cd, cd-r, cd-rw, pcm, DTS Digital Surround, Dolby Digital en mp3`s op cd.

De universele radiografische afstandsbediening werkt door muren en vloeren en integreert volledig met de bediening van het systeem. Tevens kunnen met de afstandsbediening de meeste televisietoestellen en video-, kabel- en satellietapparatuur worden aangestuurd.
Dankzij de nieuwe LIFESTYLE VS-2 video-expander kunt u met één druk op de knop beeld en geluid synchroon omschakelen. Met de VS-2 hoeven gebruikers maar één kabel naar hun televisietoestel te laten lopen, terwijl ze toch meerdere videobronnen op de drie ingangen kunnen aansluiten. De VS-2 levert met bijna elke aansluitbare videobron high definition-signalen en converteert videosignalen van lage resoluties automatisch naar maximaal 1080p via HDMI. Door de geavanceerde bedieningsintegratie wordt het selecteren en bedienen van maximaal vier videoapparaten met dezelfde afstandsbediening niet alleen mogelijk, maar ook gemakkelijk.

Alle LIFESTYLE® systemen bevatten het ADAPTiQ® audiocalibratiesysteem, een technologie van BOSE® waarmee het geluid wordt geanalyseerd en automatisch kan worden aangepast aan de hand van de specifieke eigenschappen van een ruimte, luidsprekerlocatie of luistergebied; de factoren die de prestaties van een geluidssysteem beïnvloeden. Deze invloeden worden gecompenseerd door het ADAPTiQ-systeem waardoor het LIFESTYLE systeem altijd fenomenale prestaties levert voor de weergave van dvd`s en muziek.

Voor de LIFESTYLE 38 en 48 Series IV systemen is het intelligente afspeelsysteem uMusic beschikbaar, waarin de inhoud van honderden cd`s kan worden opgeslagen en ingedeeld: tot 200 uur muziek in het LIFESTYLE 38 systeem en 340 uur in het LIFESTYLE 48 systeem. Uw muzikale voorkeuren worden vastgelegd in het systeem waarna automatisch een muziekcollectie van uw favoriete nummers wordt samengesteld.

De uitbreidingsoptie Bose link is nu standaard opgenomen in alle LIFESTYLE systemen. Hiermee kunt u de geluidsmogelijkheden van elk systeem beschikbaar maken in maximaal 14 extra ruimtes in het hele huis. Ook kunnen twee afzonderlijke audiobronnen tegelijkertijd worden afgespeeld in verschillende ruimten; bijvoorbeeld een film in de hoofdruimte waar het systeem is geplaatst en muziek in de keuken, of zelfs buitenshuis. Bose biedt een grote verscheidenheid aan uitbreidingsopties voor meerdere ruimten die compatibel zijn met Bose link, waaronder de AL8 draadloze audiolink voor extra kamers, een draadloze oplossing voor kwaliteitsgeluid in het hele huis.



Uitvoeringen en prijs
LIFESTYLE DVD home entertainment-systemen zijn leverbaar met luidsprekers in de kleuren zwart, wit of zilver. De adviesprijs van de LIFESTYLE 48 series IV is 4.999 euro en die van de LIFESTYLE 38 series IV is 3.999 euro. De adviesprijs van de LIFESTYLE 28 series IV is 2.999 euro.

Bose SoundDock Portable digital music system

Bose introduceert het SoundDock Portable digital music system, een luidsprekersysteem voor de iPod. Volgens Bose combineert het systeem kwaliteitsgeluid met echte draagbaarheid. Het SoundDock Portable digital music system is nu beschikbaar naast het SoundDock digital music system – het volgens Bose revolutionaire product dat de manier waarop mensen naar hun iPod luisteren, spectaculair heeft veranderd. Dankzij de exclusieve en geavanceerde technologie van Bose kan het nieuwe SoundDock Portable digital music system eenvoudig worden verplaatst en levert het een vol, gedetailleerd geluid. Daarnaast is het systeem uitgerust met een handige oplaadbare batterij.



"De technici van Bose hadden zichzelf een duidelijk doel gesteld: het ontwikkelen van een luidsprekersysteem met batterij dat dezelfde prestaties levert als het SoundDock system en hetzelfde compacte formaat heeft", aldus John Roselli, productmanager van de afdeling Home Entertainment van Bose. "En dat doel hebben we gerealiseerd. Het nieuwe SoundDock Portable digital music system getuigt van ons innovatievermogen en onze wens om mensen op nieuwe manieren te laten genieten van muziek."

Om een volledig geluidsspectrum efficiënt weer te kunnen geven - in een nog slankere uitvoering dan het oorspronkelijke SoundDock system - heeft Bose de bekroonde technologie voor waveguide-luidsprekers gecombineerd met de nieuwe, speciaal voor het SoundDock Portable digital music system ontwikkelde Neodymium luidsprekers. Deze lichtgewicht Bose-luidsprekers bevatten Neodymium-Iron-Boron-magneten, die ongeveer tien keer zoveel magnetische energie produceren als gewone magneten. De technologie voor waveguide-luidsprekers van Bose, een doorbraak die voor het eerst werd gebruikt in de populaire WAVE music systems, levert volgens Bose dezelfde geluidsprestaties als veel grotere componenten - inclusief de lage tonen die nodig zijn voor een levensechte luisterervaring, maar die vaak ontbreken bij luidsprekersystemen met een batterij. Om alle ruimte efficiënt te benutten, is de uitgang van de waveguide tegelijkertijd ook het handvat van het systeem. Het systeem kan drie uur worden gebruikt op het hoogste volumeniveau dankzij de oplaadbare lithium-ion-batterij, bij gemiddelde volumeniveaus zelfs veel langer. De gebruiksduur van de batterij wordt volgens Bose nog verder verlengd door een geavanceerd elektronicapakket, dat is ontworpen voor uitmuntende prestaties en een laag stroomverbruik. Een geschakelde stroomvoorziening, schakelende versterkers en microprocessoren met een laag verbruik zijn allemaal ontworpen voor optimale efficiëntie. Daarnaast is de digitale signaalverwerking speciaal ingesteld voor een accuraat en consistent geluid, terwijl er toch energie wordt bespaard.

De batterij van het SoundDock Portable system wordt opgeladen met de bijgeleverde oplader. Hierdoor beschikt u over hetzelfde gebruiksgemak als bij het SoundDock system: plaats de iPod op het dockstation en geniet van uw muziek. Anders dan bij de meeste draagbare systemen wordt de iPod niet alleen opgeladen als het systeem is aangesloten op het elektriciteitsnetwerk, maar ook als het systeem werkt op de batterij.

De iPod en het systeem kunnen vanuit de hele ruimte worden bediend met de infraroodafstandsbediening. De volumeknoppen bevinden zich onopvallend aan de zijkant van het systeem. En als u een extra geluidsbron wilt aansluiten, zoals een cd- of mp3-speler of een pc, gebruikt u de AUX-ingang van het Portable SoundDock-system.
Het systeemontwerp is vernieuwd en verfijnd en is nu voorzien van een draaibaar dockstation dat kan worden ingeklapt voor een naadloze integratie. De afmetingen zijn 30,7 cm (B) x 17,5 cm (H) x 14,9 (D) als het dockstation is uitgeklapt. Is het dockstation ingeklapt dan bedraagt de diepte slechts 10,3 cm.



Uitvoeringen en prijs
Het SoundDock Portable system wordt geleverd in witte en zwarte hoogglansafwerking en is geschikt voor de meeste iPod-modellen, waaronder nano, mini en video iPod. Het systeem is vanaf oktober 2007 verkrijgbaar via de geautoriseerde Bose Personal audiodealer. De gangbare winkelverkoopprijs is 399 euro (inclusief btw). Een extra batterij is verkrijgbaar voor 99 euro en een tas voor de Portable SoundDock voor 59,95 euro.

Bose Computer MusicMonitor

Bose introduceert de nieuwe Computer MusicMonitor. Bij het ontwerp van dit systeem is voor het eerst in de V.S. gepatenteerde technologie gebruikt, die volgens Bose de kwaliteit van geluid naar een hoger niveau tilt met behulp van de twee bijzonder compacte actieve luidsprekers.



De nieuwe Computer MusicMonitor is ontwikkeld voor gebruik met laptops en pc’s. Het systeem bevat verschillende innovaties van Bose, waaronder een nieuwe uitvinding die diepe, lage tonen kan leveren: dubbele tegenover elkaar geplaatste passieve radiators. Door deze passieve radiators tegenover elkaar te plaatsen, worden de mechanische vibraties van de afzonderlijke radiators uitgeschakeld. Zo blijft volgens Bose de gewenste geluidskwaliteit behouden en verschuift de luidspreker niet vanzelf tijdens het afspelen.
De passieve radiators worden in de luidspreker geconfigureerd, en het geluid wordt symmetrisch verspreid via twee smalle openingen.

Daarnaast maken de hoogwaardige luidsprekers deel uit van het akoestische ontwerp. Deze luidsprekers bevatten Neodymium-Iron-Boron-magneten die ongeveer tien keer zoveel magnetische energie produceren als gewone magneten.

Het elektronische pakket van de MusicMonitor is essentieel voor de prestaties en het verrassende formaat van het systeem. De speciale gepatenteerde digitale signaalverwerking zorgt volgens de fabrikant voor een efficiënte geluidsversterking en weergave van instrumenten op elk luisterniveau. De actieve elektronische equalisatie zorgt volgens Bose voor een goede toonbalans, zodat de muziek natuurlijk klinkt voor het volledige geluidsspectrum.

De Computer MusicMonitor heeft een behuizing van aluminium. Hoewel dit een relatief kostbaar materiaal is, is dit toegepast omdat het over precies de gewenste eigenschappen beschikt: het verspreidt de warmte, weerstaat de hoge druk die wordt opgebouwd binnen de compacte behuizing en zorgt voor een stijlvolle en moderne uitstraling.
De installatie van het systeem is heel eenvoudig. Alle kabels worden meegeleverd en u hebt geen extra software of geluidskaart nodig om muziek, internetradio of andere bronnen te kunnen afspelen. U kunt het systeem en de volumeregeling ervan op twee manieren bedienen: door middel van de afstandsbediening, of met de knoppen die onopvallend op de zijkant van de rechterluidspreker zijn geplaatst.




Prijs en leverbaarheid:
De Bose Computer MusicMonitor is nu verkrijgbaar. De gangbare winkelverkoopprijs is 399 euro inclusief btw.