REVIEWPrimare

Primare I32 geïntegreerde versterker en CD32 CD-speler

Werner Ero | 14 november 2011 | Fotografie Fabrikant | Primare

We publiceerden onlangs een recensie van de Primare CD22 en I22. Dankzij de samenwerking tussen HiFi.nl en Music Emotion, hebben we bij dezen ook een verhaal van de CD32 en I32.

Het is niet moeilijk om tussen het in Zweden geproduceerde merk Primare en het thuisland zelf, de nodige parallellen te ontdekken. Zweden, land van rust, ruimte, evenwicht en prachtige ongerept natuurschoon en Primare, merk van evenwicht, goed georganiseerde eigenschappen en in staat tot het gehoormatig presenteren van een werkelijk prachtig ongerept en uitgerijpt klanklandschap.

UIT MUSIC EMOTION - december 2010

De voorgangers van de hier geteste modellen, de I30 geïntegreerde versterker en CD31 cd-speler, hebben al vele jaren meegedraaid en zijn dermate overladen met prijzen dat de druk op de nieuwe modellen bijzonder groot is. Of het de Zweden daadwerkelijk is gelukt om het goede nog verder te verbeteren kunt u in de nu volgende Europese primeurtest lezen.

Voordat ik van start wil gaan met het bespreken van deze twee nieuwelingen, wil ik graag eerst een mooie, door mij gekoesterde anekdote over enkele componenten van de voorgaande Primare serie vertellen. Het zal inmiddels alweer een fl ink aantal jaren geleden zijn dat ik een luisterafspraak had bij Harry van Dalen van Rhapsody, met de uitnodiging om eens te gaan luisteren naar één van zijn meest favoriete sets van dat moment. En nee, dat was nu eens geen duur en groot systeem maar wel de toenmalige instapper uit het Avalon programma, de ranke vloerstaande Symbol met als elektronica een modaal geprijsde Primare I30 versterker en CD31 cd-speler.

Kabels waren zoals gebruikelijk bij Rhapsody van MIT. De set stond ook niet opgesteld in de hoofdruimte maar in de kleinere aangrenzende, knusse roze ruimte die afmetingen bezit van een kleine huiskamer. Harry had speciaal voor mijn bezoek een tas met eigen software van thuis meegenomen en vertelde mij dat dit misschien wel de set was waarmee hij het dichtste en op de meest intieme wijze bij de muzikale boodschap kon komen en die hij daardoor het meeste op zijn hart droeg.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE