REVIEWTriangle

Triangle Magellan Grand Concert Sw2

Regelmatig stopt er een auto voor mijn deur waarna er één of meerdere dozen over het tuinpad van of naar mijn voordeur worden gedragen of gereden. Een enkele maal wordt er zelfs bij de buren iets naar binnen geschoven wanneer ik onverhoopt niet thuis ben. Zij weten dan ook waar ik mij mee bezig houd en kijken dus niet meer op wanneer zich weer eens een dergelijk ritueel voordoet. Toch merk ik dat er ditmaal met meer dan normale belangstelling gekeken wordt naar wat zich nu weer allemaal afspeelt bij huize de Jeu. Een paar dozen oké, maar zes grote kisten? Wat kan daar in vredesnaam in zitten?

Wie de titel van dit stuk gelezen heeft en een beetje op de hoogte is van het audio wereldje weet dat het hier gaat om het visitekaartje van de Franse luidsprekerfabrikant Triangle. Het ‘state of the art’ ontwerp uit de Magellan lijn van Triangle die vijf modellen kent. Een luidspreker die past in het rijtje waarin zich o.a. ook de Amerikaanse Wilson Maxx 3 en de Deense Dynaudio Consequence Ultimate Edition bevinden.

Van deze laatste twee luidsprekers heb ik eerder overtuigende demo’s bijgewoond maar van Triangle ken ik klankmatig alleen de kleinere modellen. Wanneer Ben Wijmans van Audipulse mij vraagt of ik de Magellan Grand Concert Sw2 enige tijd in mijn luisterruimte te gast zou willen hebben stem ik dan ook meteen toe. Het gaat hier om luidsprekers die slechts tijdelijk in Nederland verblijven om een aantal shows met hun aanwezigheid op te luisteren en tussendoor is er enige ruimte voor een test. Pas later realiseer ik me dat we hier praten over luidsprekers die per stuk 100 kilo wegen en dat deze mastodonten langs twee trappen omhoog gesjouwd moeten worden alvorens ik ze in mijn grote luisterruimte op kan stellen. Dan zijn ze echter al onderweg.

MERK

EDITORS' CHOICE