REVIEWTriangle

Net niet goed

Tijdens de eerste sessie blijkt pas dat ze iets te ver ingedraaid staan zodat ik in mijn eentje op dat moment alsnog wat moet sjorren aan deze uit MDF opgetrokken zuilen die van binnen over de hele lengte verstevigd zijn met braces.

Na enig uithijgen wordt de inhoud van de twee kleinste kisten naar boven getild. Dit zijn de korte tussenstukken waarin zich zowel aan de voorkant als aan de achterkant een middentoner en een tweeter bevinden. Uit het midden van de bodemplaat steekt een zware metalen pen die in de corresponderende opening van het basisstuk past. Zodra de twee delen op elkaar staan kan aan de achterkant met een dopsleutel een moer aangedraaid worden waarna de twee elementen muurvast aan elkaar gekoppeld zijn. De hoogglans verchroomde dopsleutel bevindt zich in een fraai mahoniehouten kistje dat bij de speaker hoort. Uiteraard heeft elke speaker zijn eigen kistje met inhoud en zijn eigen setje witte handschoenen. Aan de achterkant van het tussenstuk zitten zowel aan de bovenkant als aan de onderkant dezelfde buitenmodel luidsprekerkabel aansluitingen die ik eerder op het onderste gedeelte aantrof.

Dan staan er nog twee kisten beneden. Na opening komen er twee segmenten uit die veel gemeen hebben met de basiselementen die uit de grootste kisten kwamen. Ook deze twee hebben elk twee woofers en een baspoort in de baffle. Het grote verschil is dat nu de baspoort boven de woofers geplaatst is en dat aan de achterzijde de luidsprekerkabel aansluitingen nu vlak boven de bodem een plek gevonden hebben. Omdat de 60 centimeter brede basisplaat hier ontbreekt, is hij makkelijker te hanteren en ook iets lichter in gewicht dan het eerste deel dat geplaatst is. Uiteindelijk arriveren ook deze twee baskasten zonder beschadigingen in de luisterruimte waarna ze met vereende krachten op de wachtende delen getild kunnen worden. Waarmee de speakers hun totale hoogte van 2 meter 15 bereikt hebben.

De dopsleutels komen weer tevoorschijn om ze te borgen en dan kunnen uit de eerder genoemde mahoniehouten kistjes de hoogwaardige jumpersets gepakt worden. Daarmee worden de drie klankonderdelen van de speaker met elkaar verbonden en wordt het mogelijk om de geluidstorens met gebruikmaking van slechts één set luidsprekerkabels aan te sturen. De luidsprekerkabels worden dan verbonden met de aansluitingen van de midden/hoog units. In de 74 pagina’s dikke handleiding (in Frans, Engels en Duits) wordt als alternatief de mogelijkheid van bi-amping genoemd. Daartoe worden de beide baskasten met elkaar verbonden en worden vervolgens zowel de onderste baskast als het midden/hoog gedeelte onafhankelijk van elkaar aangestuurd. In de test is deze mogelijkheid niet uitgeprobeerd.

MERK

EDITORS' CHOICE