REVIEWSonos

Sonos Zoneplayer S5

Gastauteur | 17 december 2009 | Sonos

Voor de derde editie van Hifidelity schreef journaliste Monique Timmermans deze review over de Sonos Zoneplayer S5, waarbij de nadruk vooral op het ontwerp en het gebruiksgemak lag. Omdat het klankmatige aspect wat onderbelicht bleef, en de Sonos Zoneplayer S5 zich in de voorhoede van spannende ontwikkelingen binnen de hifi bevindt leten we twee exemplaren naar de redactie komen om er nog eens goed naar te luisteren. De aanvullende luistersessie bij deze review is geschreven door Max Delissen, de fraaie foto`s zijn van Sonos.

De Sonos Zoneplayer S5 blijkt bij de eerste kennismaking een onopvallende verschijning. Klein van stuk, wit van kleur, zonder opsmuk of tierlantijnen. Fraai vormgegeven, dat wel, maar op een subtiel onderkoelde manier. Niet bepaald eigenschappen waar je eens lekker de vlag voor gaat uithangen, zou je denken. Maar als je met het aanraken van het touchscreen op de fraai vormgegeven afstandsbediening de muziek tot leven wekt, slaat de verbazing toe. Komt dat grote geluid allemaal uit dat kleine kastje?

Sonos is een Amerikaans merk dat in 2005 op de markt verschijnt met een totaal nieuw multi room-muzieksysteem. Het unieke aan hun concept is dat ze SonosNet hebben ontwikkeld, een eigen draadloos netwerk, waardoor een storingsvrije werking gegarandeerd kan worden. Een ander voordeel is dat je bijna onbeperkt zones aan het systeem kunt toevoegen. De kernwoorden in de bedrijfsfilosofie van Sonos zijn puur en eerlijk. En dat dit geen holle marketingretoriek is, merk je wanneer je met de mensen van Sonos praat. Bevlogen, maar stevig met beide benen op de grond, no nonsense met een menselijk gezicht, en behalve trots ook oprecht verbaasd over het enorme succes dat in iets meer dan vier jaar geboekt is.

Zoneplayer S5

De onlangs ge√Įntroduceerde ZonePlayer S5 is de jongste telg in een Sonosfamilie van netwerkspelers. Iedere ruimte in huis heet bij Sonos een zone. Er zijn verschillende types ZonePlayers, maar er was er tot nu toe geen met ingebouwde luidsprekers. En er zijn genoeg plekken in huis waar je geen complete geluidsinstallatie kunt neerzetten. Geheel tegen de geldende mores in werd eerst het ontwerp van de behuizing gemaakt. Want naast een uitstekend hifimerk is Sonos natuurlijk ook een lifestyle-product met een herkenbare stijl. Pas toen een testpanel de definitieve vorm had goedgekeurd, konden de ontwerpers zich met de techniek van de S5 gaan bezighouden. En wat ze met de beperkte ruimte in het apparaat hebben gedaan, grenst aan het ongelooflijke.


EDITORS' CHOICE