REVIEWOyaide

Oyaide Tunami netsnoer met Oyaide stekkers


Jan de Jeu | 02 oktober 2008 | Fotografie Jan de Jeu | Oyaide
Liefhebbers van in kwalitatieve zin optimaal gereproduceerde muziek zijn veelal hun hele audiofiele leven lang op zoek naar het optimale geluid. Voor velen betekent dit dat zij met enige regelmaat hun componenten omruilen voor andere exemplaren. In de praktijk gaat het dan meestal eerder om een ander, dan om een beter geluid.

Uiteraard kan iemands smaak veranderen en is er niets mis met het volgen van die veranderende inzichten. Toch kan diezelfde zoekende liefhebber vaak meer winst behalen wanneer hij de randvoorwaarden van zijn huidige installatie aan een kritische blik onderwerpt. Akoestiek is dan het eerste wat bij mij opkomt maar ook de stroomvoorziening is in deze steeds sterker vervuilende wereld een belangrijk aandachtspunt. Aan specifieke audiogroepen in de meterkast en een betere kwaliteit netsnoeren voor de apparatuur wordt vaak nog wel gedacht. Maar dat zelfs de gebruikte stekkers een niet geringe invloed op de klank uitoefenen is iets waar lang niet iedereen bij stil staat.

Oyaide

Een aanbieder van meerdere netstekkers is het Japanse Oyaide. Als geen ander merk heeft deze fabrikant zich beziggehouden met de specifieke invloed die de diverse in de stekkers verwerkte metaalsoorten uitoefenen op de uiteindelijke klank. In Nederland worden deze stekkers geïmporteerd door Nutters Audio. Naast de netstekkers distribueert deze firma van dezelfde fabrikant ook nog het Tunami netsnoer en de met solid core geleiders uitgeruste installatiekabel EE – F/S.

Oyade kabels

Om een goed vergelijk mogelijk te maken heb ik ditmaal de te testen componenten niet betrokken van de importeur zelf maar van één van zijn dealers, het in Rotterdam gevestigde Multifoon Hifi. Op deze wijze kan ik beschikken over kabels die reeds geruime tijd in demo’s gebruikt zijn, derhalve volledig ingespeeld zijn en een eventuele fase van significante klankverandering dus al achter zich hebben gelaten.

MERK

EDITORS' CHOICE