REVIEWOyaide

Waar praten we over

Jan de Jeu | 02 oktober 2008 | Fotografie Jan de Jeu | Oyaide

Ter discussie staan de top netkabel en de vier beste netstekkers (male & female) van Oyaide. De in de test gebruikte netkabels hebben elk een lengte van twee meter. Met een meterprijs van 65 euro per meter praten we hier dus over een bedrag van 130 euro waar de prijzen van de connectoren en de montage dan nog bij komen. Aan de kleur van de behuizing is het type en dus ook de prijs af te lezen. Het achtervoegsel ‘e’ bij de P / M stekkers duidt aan dat de stekker uitgevoerd is als Schuko stekker, het randaarde model zoals wij in Nederland gebruiken. De P / M stekkers zonder ‘e’ geven aan dat het een USA variant betreft.



De goedkoopste van de vier door mij geteste typen is de in een rode behuizing gestoken P-079e (male) met de bijbehorende C-079 (female). De deoxidized phosphor bronze contacten van deze stekkers zijn 24 K verguld en de prijs per connector bedraagt 92 euro. De totale kosten van de geconfectioneerde kabel – die een dealer als Multifoon voor u op maat kan maken - bedragen in dit geval dus 130 + 36 + 92 + 92 = 350 euro.

Gaan we een stapje hoger dan komen we bij de bruine P-046e die, net als de C-046, 96 euro moet kosten en als contactoppervlakten goud en palladium inzetten. Met een stuksprijs van de connectoren die 4 euro hoger ligt dan die van de vorige deelnemers komt de kabel hier 8 euro duurder uit en wel op 358 euro.

De op één na duurste combinatie - P-004 & C-004 - is blank doorzichtig van kleur en hier zijn de contactoppervlakten vervaardigd uit beryllium koper en bedekt met platinum en palladium. Hiervoor moet iets dieper in de buidel worden getast; aan de basis van 130 + 36 euro wordt eenmaal 155 en eenmaal 165 euro toegevoegd; 486 euro.



De top of the line wordt gevormd door de spiksplinternieuwe M-1 en zijn female tegenhanger F-1. Het beryllium koper wordt bekleed met twee lagen platinum en palladium terwijl de delrin behuizingen bekleed zijn met een prachtige aluminium huls. Hij vraagt 290 euro terwijl zij genoegen neemt met 280 euro. Zodat de schade hier, inclusief de kabel en de montage, uitkomt op 736 euro.

Multifoon Hifi heeft mij van elk type twee exemplaren meegegeven zodat ik zowel de geïntegreerde versterker als een bron met de Oyaide kabels uit kan rusten.

MERK

EDITORS' CHOICE