REVIEWNAD

Recensie NAD C715BEE receiver

Kilian Bakker | 22 mei 2008 | NAD

NAD heeft een nieuw all-in-one systeem met een USB poort geïntroduceerd. Hij heet C715 en heeft een weergave die niet lijkt te passen bij het compacte formaat.

NAD maakt sinds 1972 uitgekiende `value for money` apparatuur en de C715 is het jongste NAD component; een stereo receiver met ingebouwde CD-speler die ook een Media Player ingang en een USB poort heeft. Het exterieur is in de bekende NAD no-nonsense stijl vormgegeven waarbij de lay-out zodanig is gekozen dat het front ondanks zijn kleine formaat overzichtelijk oogt.

NAD C715BEE

De C715 heeft 3 analoge ingangen, waarvan 1 op het front (MP), een analoge Record uitgang en een optische digitale uitgang. Daarnaast is hij voorzien van een USB poort en kan er digitaal worden opgenomen en afgespeeld met een memorystick of MP3 speler. Opnames kunnen in 7 bit-rates worden gemaakt, in MP3 van 65 kb/s tot 192 kb/s en in WMA van 64 kb/s tot 128 kb/s. De USB aansluiting en de MP ingang bevinden zich samen met de Mini-Jack hoofdtelefoon uitgang op het front, achter een klepje. Op de Source toets na zijn alle toetsen multifunctioneel zoals Tone/Balance/Dimmer; dat spaart ruimte en werkt na een korte tijd van gewenning al aardig intuïtief.

MERK

EDITORS' CHOICE