REVIEWNAD

Reputatie in stand gehouden


Kilian Bakker | 22 mei 2008 | NAD

De Hans Theesink track Missisippi werd eerst in CD-vorm beluisterd. De staccato bespeelde akoestische gitaar kwam met een grote, rijke nagalm naar voren terwijl Hans Theesink`s zang een fikse presence meekreeg waarbij zijn kenmerkende grommende stemgeluid goed uit de verf kwam. De drums klonken opvallend strak en behoorlijk solide. Het geheel werd met een luchtig en royaal stereobeeld weergegeven. De toegepaste weergevers (Monitor Audio Studio 2SE) behoren weliswaar tot een hogere (prijs-) klasse maar daardoor kwam de C715 ook in de gelegenheid om zijn kunnen ongeremd te tonen.

NAD C715BEE

Dezelfde track werd via de USB Stick afgespeeld (waarbij moet worden opgemerkt dat het knipperende, ultra-felle blauwe LEDje van die Stick zo storend was dat het werd afgeplakt). Het gitaarspel klonk helder maar wat minder impulsief en kwam tijdens de uithalen wat aan resolutie tekort terwijl de zang nog steeds met veel presence en zeggingskracht naar voren kwam. De drums klonken minder strak maar wel `punchy`. Het enthousiasme van de drummer werd nog steeds goed overgebracht en hetzelfde gold in feite voor de rest van de band. De C715 wist ook via de USB poort deze muziek op aanstekelijke wijze weer te geven. De voorkeur ging echter uit naar de CD-weergave en dat zal uiteindelijk voor veel C715 gebruikers gelden, vandaar dat NAD extra aandacht heeft besteed aan dat gedeelte van hun junior All-In-One apparaat.

Bij het beluisteren van de FM tuner-sectie bleek dat er sprake was van een goed uitgedokterd circuit, op zich niet geheel verwonderlijk gezien NAD een goede tuner-reputatie heeft en hun vroegere 412 tuner zelfs jarenlang bij de BBC werd gebruikt. Presentatoren werden duidelijk en tonaal uitgewogen weergegeven (zonder teveel toegevoegde `dreun`). Zenders die met een sterk signaal binnenkwamen werden met een stevige, ronde klank en een behoorlijk breed stereobeeld weergegeven. Met name rock en pop kwamen steeds met een tamelijk plastische presentatie naar voren en dankzij de vriendelijke tonale weergave was er ook na lang luisteren geen sprake van vermoeidheid (wel van melancholie; waar zijn de goede radioprogramma`s gebleven?). De afstandbedienbaarheid werd tijdens het beluisteren van radioprogramma`s erg gewaardeerd gezien vanaf de luisterplek het volume snel kon worden `gedimd` of een ander station kon worden gekozen.

MERK

EDITORS' CHOICE