REVIEWNAD

Luisteren


Kilian Bakker | 22 mei 2008 | NAD

De C715 werd eerst een tijdje ingespeeld, zowel via het CD loopwerk als de tuner-sectie. Overigens bleef de klankregeling tijdens de luistersessies op neutraal (`0`).
De Sara K. Stockfisch SACD Hell Or High Water werd in de CD-lade gelegd om de track I Can`t Stand The Rain optisch af te tasten. Bij het gitaarspel kwamen de snelle slide-bewegingen duidelijk naar voren terwijl de bassnaren van haar akoestische gitaar met een onverwachte `drive` werden weergegeven. Sara K`s zang kreeg een heldere presentatie mee, waarbij de sibillance (s & t) klanken pittig maar niet hard overkwamen. De voetstompen kregen relatief weinig `gewicht` mee maar klonken desondanks solide. Het geheel kwam met een bovengemiddeld goede flow naar voren en klonk zowel expressief als ontspannen.

NAD C715BEE

Er werden vele CD`s beluisterd en telkens viel het op dat de C715 niet meer detail uit probeert te diepen dan hij aankan; hij gaat juist met een tonaal rijke en vanzelfsprekende weergave te werk. Er was ook geen sprake van een duidelijke muziekvoorkeur; uiteenlopende muziekstijlen en opnames werden met dezelfde flow en schijnbaar gemak gepresenteerd, waarbij minder goede opnames niet werden bestraft met een overbelichting van de tekortkomingen. De USB Stick met de daarin opgeslagen Dali demo-tracks (geript met Exact Audio Copy bij een bit-rate van 320kb/s, de MP3 codering werd gedaan met LAME 9.37) werd in de USB poort gestoken terwijl de originele (en overigens interessante) Dali CD in de lade werd gelegd zodat de twee opslag-media naast elkaar konden worden beluisterd.

MERK

EDITORS' CHOICE