REVIEWNAD

Nadere introductie


Kilian Bakker | 22 mei 2008 | NAD

De klankregeling heeft voor zowel Bass & Treble een bereik van +/- 10 dB, maar het is jammer dat deze functie alleen vanaf het front kan worden bediend. De meegeleverde NAD SR7 remote heeft wel `folder` en `file` zoekfuncties voor het afspelen van digitale bestanden. De lichtsterkte van het duidelijke VFD display kan door middel van een dimmer-functie worden ingesteld. NAD C715BEE - Sony loopwerk

De ingebouwde CD-speler heeft het populaire Sony KSM 213CCM mechanisme als loopwerk en is compatibel met CD, CD-R en CD-RW schijven.

Aan de achterzijde bevinden zich onder andere degelijke luidsprekeruitgangen met 4mm banaanbussen en een subwoofer lijn-uitgang voor een actieve sub. Hij is voorts voorzien van een 24 uurs klok met timer en alarm functies. De C715 staat op stevige, resonantiedempende voeten (heel wat beter dan de uit hard plastic vervaardigde schijven die we onder het gros van de meer betaalbare apparatuur aantreffen). Een puntje van kritiek; de vier zelfklevende rubberen eilandjes die aan de onderzijde om schroef-uiteinden zijn aangebracht laten gemakkelijk los. Op zich geen halszaak maar wellicht dat NAD met een betere oplossing kan komen.

NAD C715BEE

De C715 heeft een maximaal continuevermogen van 25 Watt (aan 6 Ohm) en een lijningang gevoeligheid van 370 miliVolt. De C715 is standaard uitgerust met een FM-tuner sectie (de hier besproken uitvoering) maar er is ook een DAB versie leverbaar die 100 euro meer kost. Hij meet 11 bij 21,5 bij 35,9 centimeter (HXBXD) en weegt 5 kilo. De garantieperiode duurt -na online registratie- maar liefst 5 jaar en hij wordt in één afwerking geleverd: Graphite (donkergrijs).

MERK

EDITORS' CHOICE