REVIEWNAD

USB


Kilian Bakker | 22 mei 2008 | NAD

Via de USB aansluiting kan men een PC of MP3 speler aansluiten waarbij de C715 als bron kan dienen of als afspeelmedium.

NAD C715BEE

De C715 kan MP3 of WMA bestanden afspelen maar ook naar een USB stick schrijven, waarbij men keuze heeft uit drie niveau`s; van sterk gecomprimeerd tot minimaal gecomprimeerd. De CD-bedieningsfuncties van de C715 worden ook gebruikt wanneer er muziekbestanden vanaf een USB stick worden afgespeeld. De opnamefuncties bevinden zich op de afstandbediening. Er zijn op het web zelfs al wat USB-stick muziek-uitgaven van bekende bands als The White Stripes, Keane en Bob Marley te vinden maar goedkoop zijn ze niet; voorlopig zijn het hebbedingetjes voor de fans. De bediening is zo simpel als: insteken, de USB ingang kiezen en op Play drukken.

De voordelen van USB sticks moet men vooral op het ergonomische vlak en in de context van multifunctionele apparatuur als de C715 zien. NAD-veteraan Cas Oostvogel stuurde bij de C715 een DALI demo-CD en een USB-stick met daarop datzelfde album. Klankmatig wint de CD versie met gemak (we hebben het immers over lineair PCM Audio versus MP3) maar wanneer men de ergonomische voordelen van zo`n USB-stick in beschouwing neemt en daartegen de redelijke weergave van de beste MP3 kwaliteit afweegt, is het begrijpelijk waarom NAD de C715 van een USB aansluiting heeft voorzien.

MERK

EDITORS' CHOICE