NIEUWS

Streaming op CES 2012

Redactie HiFi.nl | 12 januari 2012

Streaming is groter dan ooit, en dus ook vertegenwoordigd op de Consumer Electronics Show. We zetten de ontwikkelingen en innovaties die we gedurende deze week tegen (gaan) komen overzichtelijk bij elkaar, ook terug te vinden via onze Streaming Special

In onze terugblik kort voor de jaarwisseling haalden we de recensie van de NA7004 netwerkspeler van Marantz nog eens naar voren. In de inleiding van het artikel schreef onze recensent dat het "echt allang geen schande meer om als rechtgeaard audiofiel te verkondigen dat je thuis een netwerkspeler dan wel streamer hebt staan," omdat vele merken streaming audio oplossingen in hun pakket hebben opgenomen.

-Alle afbeeldingen zijn klikbaar-

Inmiddels zijn we een jaar verder en hoef je ook op HiFi.nl niet ver te kijken of je komt streamers en netwerkspelers tegen. Noem maar een T+A Music Receiver, een Cyrus Stream XP, een NAD Viso 1 of een Bowers & Wilkins Zeppelin Air. Daarnaast zijn er diverse recente en minder recente ontwikkelingen die de moeite van het vermelden waard zijn of blijven, zoals AirPlay, draadloze luidsprekers en de innovaties van Simple Audio

Het is dan ook niet vreemd dat er ook in Las Vegas deze week uitgebreid aandacht is voor streaming als concept. Diverse invalshoeken zijn al voorbij gekomen, en er zullen ongetwijfeld nog wat nieuwtjes uit Sin City volgen.

Om direct nog eens in te haken op AirPlay, werd deze week bijvoorbeeld de Griffin Twenty gepresenteerd: een kastje om ieder bestaand paar luidsprekers (en eventueel een subwoofer) op AirPlay aan te kunnen sluiten. 

Ook Dynaudio kwam met een primeur: de Xeo. Een draadloze luidsprekerserie waar we zeker warm voor kunnen lopen. Voor de overdracht van het signaal vertrouwt Dynaudio op een 2,4 GHz wifi-netwerk dat door de eigen zender wordt opgebouwd. Op de ‘transmitter’ kunnen meerdere bronnen aangesloten worden - 1 x TosLink, 2 x Coaxiaal digitaal en een analoge aansluiting - en er kunnen maximaal drie paar luidsprekers op aangesloten worden.

Cambridge Audio presenteert deze week een nieuwe streamer: de Stream Magic 6Het apparaat combineert hoge resolutie audio-streaming mogelijkheden met 24-bit digitale en asynchrone USB audio inputs. Dat maakt het mogelijk dat alle input afkomstig van iPod docks, televisies of blu-ray spelers, aangesloten en verwerkt kan worden via de interne digitaal-naar-analoog converter.

Bang & Olufsen doet ook mee in de wereld van draagbare hifi-systemen zoals de Arcam rCube en andere mobiele muziekboxen, en wel met de BeoLit 12 die op de CES aan bezoekers werd voorgesteld. Uiteraard ook geschikt voor AirPlay. 

Over draagbare systemen gesproken, wat te denken van onderstaande. Handig voor in het park..?


EDITORS' CHOICE