CES: Nieuwe streamer Cambridge Audio

Redactie HiFi.nl | 12 januari 2012 | Cambridge Audio

Op de 2012 International CES, zoals de show volgens de organisatie genoemd dient te worden, presenteert Cambridge Audio haar nieuwste aanwinst op het gebied van streaming hifi: de Stream Magic 6.

De in de loop van maart verkrijgbare Stream Magic 6 is niet het eerste streaming hifi produkt van Cambridge. Eerder al kwamen de Britten met de NP30, die in het blad What Hifi reeds werd uitgeroepen tot produkt van het jaar (2011) in de categorie Streamers in de prijsklasse tot 1000 pond. De Stream Magic 6 zal gepositioneerd worden in het segment boven de NP30.

Het apparaat combineert hoge resolutie audio-streaming mogelijkheden met 24-bit digitale en asynchrone USB audio inputs. Dat maakt het mogelijk dat alle input afkomstig van iPod docks, televisies of blu-ray spelers, aangesloten en verwerkt kan worden via de interne digitaal-naar-analoog converter. Deze converter maakt gebruik van Twin Wolfson WM8740 DACs, dezelfde DACs die ook in de nieuwe DacMagic Plus zijn verwerkt. Er kan gekozen worden uit drie digitale filters. Verder zijn aanwezig een S/PDIF en optische ingangen. Via USB is een input mogelijk tot 24/192kHz.

De Stream Magic 6 kan zowel WAV als FLAC hoge resoluties streamen, alsook MP3 en AAC. De muziek kan gestreamd worden via Wi-Fi of Ethernet. De Stream Magic Home portaal van Cambridge maakt het mogelijk je favoriete internet-radiostations vast te leggen, evenals bepaalde toegangen tot podcast en andere streaming diensten. Natuurlijk is ook voor dit apparaat een speciale app beschikbaar: de Stream Magic Remote app. De app is door Cambridge zelf ontwikkeld voor de iPhone, iPod Touch en de iPad. De Cambridge audio Stream Magic 6 zal voor de adviesprijs van 995 euro beschikbaar zijn.

MERK

EDITORS' CHOICE