NIEUWS

Een druk hifiweekend


Redactie HiFi.nl | 24 november 2011

Waarschijnlijk ben je nu al plannen aan het maken voor het weekend of ga je dat nog doen. Misschien kun je aankomend weekend een hifi tintje geven, want er zijn genoeg shows die je kunt gaan bezoeken. Van grote beurzen tot kleinschalige shows, van Friesland tot aan Eindhoven: er is genoeg te doen.

Wil je het groots aanpakken, dan zijn er twee grote beurzen die je kunt bezoeken. Vandaag (24 november) kun je nog terecht in Eindhoven, waar in het Evoluon de Beurs Domotica & Slim Wonen wordt georganiseerd. Twee dagen lang staat het Evoluon in Eindhoven in het teken van communicatie, zorg en alarmeren, veiligheid, entertainment en AV, comfort, telemedicine, energiemanagement, infrastructuur en nog veel meer. Ook KEF is aanwezig op deze beurs en toont een gedeelte van haar uitgebreide productportfolio. 

 

Op zaterdag 26 november maakt het Evoluon in Eindhoven plaats voor ElektorLive! Het event is een initiatief van het elektronica tijdschrift Elektor NL. Tijdens ElektorLive! hoef je je zeker niet te vervelen. Steek nieuwe informatie op met het speciale workshopprogramma, doe mee met de lancering van de DesignSpark Chipkit Challenge of bezoek de AudioXpress-hoek en de lezingen van Peter Swarte en Bruno Putzeys. 


Wil je het toch liever kleinschaliger aanpakken? Op 25 en 26 november organiseert Sights & Sounds in Zutphen het Streaming Event. Het doel van dit event? De bezoekers laten ervaren hoe goed het streamen van muziek kan klinken, zodat mensen hun muziekcollectie als het ware weer opnieuw kunnen ontdekken. Op deze dagen kun je ook naar It Harkstee in Friesland. Latham Audio is aan de beurt, met een show rond de nieuwste streaming producten van Naim: de SuperUniti en Naim ND5XS. Hifistudio It Harkstee brengt hun kunnen ten gehore met behulp van Harbeth speakers, een droommatch voor vele muziekliefhebbers.


Op vrijdag 25 en zaterdag 26 november aanstaande vinden er bij Klankbeeld in Wageningen luisterdagen plaats in samenwerking met Joenit. Centraal staat de nieuwe RP3 draaitafel van Rega, die je er bovendien kunt winnen. Wifimedia in Arnhem organiseert een show met Dynaudio en Musical Fidelity. Je kunt onder andere luisteren naar de luidsprekers uit de DM en de Excite lijn en Wifimedia adviseert je graag over bijpassende versterkers en/of netwerk spelers. 

Je kunt op zaterdag 26 en zondag 27 november ook een bezoek brengen aan Chattelin Audio Systems in Den Haag. Chattelin presenteert de Avalon Idea in combinatie met de Devialet D-Premier en de Aurender S10 music server. Chattelin: ‚ÄúDe Idea ligt geheel in het verlengde van de legendarische Avator, maar informatief gezien en qua resolutie is hij helemaal van 2011‚ÄĚ.

Tot slot kun je zaterdag 26 en zondag 27 november ook nog naar Hanze HiFi in Zwolle. Zij organiseren de jaarlijkse vinylshow, ditmaal met het thema Black Magic. Tijdens het jaarlijks terugkerende evenement zullen de draaitafel en grammofoonplaat opnieuw centraal staan, en wordt er onder meer muziek gemaakt met de Thorens TD-124.

 HiFi.nl wenst je alvast een fijn weekend!

EDITORS' CHOICE