NIEUWSNaim Audio

Latham op AV-NU 2011


Redactie HiFi.nl | 03 november 2011 | Naim Audio

Latham Audio pakte in Utrecht uit met twee primeurs van NAIM, die we op korte termijn op HiFi.nl verder voor zullen stellen - door ze beiden aan een uitgebreide test te onderwerpen.

Op de AV-NU wilde Latham een groot publiek bereiken door de laatste ontwikkelingen op het vlak van streaming audio te presenteren. In kamer 416 hadden zij daarom alle mogelijkheden uitgestald die Naim Audio op dit moment heeft te bieden op het vlak van rippen, opslaan, afspelen en bediening. Als primeur hoorden daar de nieuwe Naim ND5 XS streamer en SuperUniti bij. Die laatste was te beluisteren met een NAC252 voorversterker en NAP300 eindversterker aangesloten op de nieuwe NEAT Acoustics XLi luidsprekers. 

(PHOTO40)

De SuperUniti, op onderstaande foto rechts bovenaan de hele fijne verzameling hifi apparatuur terug te vinden, heeft als eerste Naim product een digitale volumeknop, waardoor hij ook te bedienen is met de n-Stream app voor de iPad. Verder beschikt hij over 24bit/192Khz ondersteuning voor het afspelen van hi-res muziekbestanden. "Een mooie introductie," vertelt Ed Verkerk van Latham, "die jullie op HiFi.nl zeker eens van dichterbij moeten gaan bekijken."

 

De SuperUniti beschikt over een goed klinkende DAC met vijf digitale ingangen waardoor ook andere digitale bronnen mee profiteren, zoals een digitale TV of Blu-Ray speler. Daarnaast heeft de SuperUniti 2x80W (bij 8 ohm) versterking. Voor meer informatie kun je kijken op de website van Latham Audio

(PHOTO40)

De ND5 XS daarnaast, die in november op de markt gebracht wordt, lieten we hier al eens uitgebreid voorbij komen. Ook Ultrasone was met een willekeur aan hoofdtelefoons in de luisterruimte terug te vinden. Primeur was de nieuwe Signature Pro die het gat opvult tussen de PRO en Edition modellen. Lees ook onze recensie van de Ultrasone Edition 8 Limited

 

MERK

EDITORS' CHOICE