NIEUWSDynaudio

New Music 2011 voorbeschouwing (4)


Redactie HiFi.nl | 06 oktober 2011 | Dynaudio

Ook Symphony Audio (private zync) import zal op de New Music Show weer van de partij zijn, om van deze derde editie opnieuw een succes te maken. Symphony Audio import zal er net als de vorige keer uitpakken met een aantal niet mis te verstane primeurs...

Als versterking zal er bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van de nieuwe Zanden 6000 geïntegreerde versterker. Deze nieuwe geïntegreerde versterker maakt gebruik van KT120 buizen om een vermogen van 100 watt per kanaal te kunnen produceren waarmee hij zelfs iets moeilijkere luidsprekers de baas kan. Als bron zal Symphony Audio Import de luisteraar afwisselend laten kennismaken met de absolute top op het gebied van analoge en digitale weergave. Op digitaal gebied kan er geluisterd worden naar de nieuwe Soulution 540 CD-speler. Deze  CD-speler van Soulution is het nieuwe basismodel dat  verder bouwt op de sterktes van zijn grote broers, de 740 en 745.

Op analoog gebied kan kennisgemaakt worden met twee primeurs. Nieuw in het aanbod van Symphony Audio import is het Deense Bergmann, waarvan het Magne systeem gedemonstreerd zal worden. De Magne zijn signaal gaat naar een andere primeur, namelijk de nieuwe ‘kleine’ phonotrap van Zanden Audio, de 1300. Meer details over deze nieuwe phonotrap volgen op de show...

Bij House of Music, vroeger Jobetrade, (zaal Amsterdam) breidt het steeds populairder wordende Franse audiomerk Advance Acoustic dit najaar het assortiment uit met een cd speler, een versterker en een D/A converter. Uitgangspunt bij Advance Acoustic is "veel voor weinig". In de praktijk merkt de consument hiervan dat hij veel kwaliteit, degelijkheid en mogelijkheden krijgt voor relatief weinig geld. Van toepassing is dit ook op de nieuwe aanwezige modellen: de versterker MAX 150, de versterker MAX 250 en de CD-speler MCX.

Nog niet direct leverbaar maar als prototype is de Music center EZY 800 mini muziekset in voorbereiding. De eerste indicaties zijn alvast veelbelovend: Afmetingen van maximaal 22 cm breed, 2 componenten, waarvan een cd speler-tunervoorversterker en een stereo eindversterker in dezelfde afmetingen.

Dit jaar zal het befaamde Deense luidsprekermerk Dynaudio (zaal Seoul) op de New Music Belgium Hifi Show acte de presence geven in combinatie met het bijzondere Engelse Hifi merk Chord Electronics. Bij Dynaudio en Chord Electronics hebben onlangs verschillende  vernieuwingen plaats gevonden en deze zullen naast het bestaande pakket uiteraard aanwezig zijn.

De nieuwe Focus lijn was zonder twijfel een hoogtepunt van Dynaudio op HIGH END 2011 in München. De nieuwe modellen zullen wederom schitteren op de New Music Belgium Hifi Show. De vorige Focus modellen hebben in 2005 hun entree gemaakt en werden al snel Dynaudio`s meest succesvolle luidsprekerlijn. Gebaseerd op deze geliefde modellen is de huidige lijn in vele opzichten verbeterd.

De nieuwe Confidence MKII en de Signature versie zijn technisch hetzelfde echter is de Signature versie alleen leverbaar in een Mocca en Bordeaux pianolak afwerking. Daarbij is Signature versie gesigneerd door de heer Wilfried Ehrenholz (CEO Dynaudio) en voorzien van een 10 jarige garantieperiode. Op technisch vlak is de nieuwe Confidence MKII serie op een aantal punten, voor zover dat mogelijk was, nog verder verbeterd.

Dan rest er nog de update van QBD76 naar de QBD76HD. De QBD76 HD is de allernieuwste D/A converter binnen de Chord Electronics reeks. Voorzien van een High Definition 192 KHz USB interface is hij een bijzondere uitbereiding op onze zeer succesvolle D/A converter assortiment. De High Definition USB ingang vervangt het bestaande Bluetooth-circuit en maakt gebruik van een speciale hoge snelheid data connector op de plaats waar de bestaande Bluetooth antenne gemonteerd was. De QBD76 HD is als nieuwe D/A converter verkrijgbaar maar de oude QBD 76 kan ook worden geupdate naar de allernieuwste specificaties.

Praktische info

New Music Belgium Hifi Show 2011
Zaterdag 8 & zondag 9 oktober 2011 van 10u tot 18u
Courtyard by Marriott, Avenue des Olympiades 6, 1140 Evere (Brussel)
De New Music Belgium Hifi Show is een organisatie van New Music in samenwerking met AudioVideo2day
Gratis inkom. Ruime parking voorzien langs het hotel
Meer informatie: New Music: +32 (0)2 6477170 of Audiovideo2day: +32 (0)11 403292

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »