NIEUWSDynaudio

AV-NU 2011 – Dynaudio


Redactie HiFi.nl | 25 september 2011 | Dynaudio

Binnenkort staat er weer een groot evenement op de planning: AV-NU 2011. Op 21, 22 en 23 oktober zul je in het Beatrixgebouw in de Jaarbeurs van Utrecht weer veel noviteiten op het gebied van audio en video kunnen ontdekken. Dynaudio zal ook aanwezig zijn tijdens AV-NU 2011, ze brengen o.a. de nieuwe Focus lijn mee.

De nieuwe Focus serie was een hoogtepunt van Dynaudio op High End 2011 in München. De nieuwe modellen zullen wederom te zien zijn tijdens AV-NU 2011. De vorige Focus modellen hebben in 2005 hun entree gemaakt en werden al snel Dynaudio`s meest succesvolle luidsprekerlijn. Gebaseerd op deze geliefde modellen is de huidige lijn in vele opzichten verbeterd. Niet alleen is de behuizing en de vorm ervan verbeterd, maar zijn zowel de midden- als de laagweergevers vernieuwd en de crossovers aangepast. Tot slot is de lijn uitgebreid met een geheel nieuw vloerstaand model. Een andere noviteit voor de Focus lijn betreft een afwerking in prachtig walnoothout. Zeker in combinatie met de nieuwe zilvergrijze ringen om de drivers een lust voor het oog. Samen met de Piano Wit en Piano Zwart hoogglans uitvoering, overigens voor ieder model zonder meerprijs verkrijgbaar, zijn er nu in totaal zes uitvoeringen verkrijgbaar voor de nieuwe Focus lijn.


De Confidence MKII en de Signature versie zijn technisch hetzelfde, de Signature versie is echter alleen leverbaar in een Mocca en Bordeaux pianolak afwerking. Daarbij is Signature versie gesigneerd door de heer Wilfried Ehrenholz (CEO Dynaudio) en voorzien van een 10 jarige garantieperiode. Op technisch vlak is de nieuwe Confidence MKII serie op een aantal punten nog verder verbeterd. Zo is o.a. de tweeter een nieuwe Esotar welke verder geoptimaliseerd is door Dynaudio’s new precision coating. Verder heeft het filter nog hoogwaardiger componenten gekregen (komende vanuit de ontwikkeling van het flaggeschip Consequence Ultimate Edition) en is de interne bekabeling voorzien van een hoogwaardiger koperbekabeling. Aan het uiterlijk is de Confidence mkII direct herkenbaar door een nieuwe satijnzwarte frontbaffle waardoor er een mooi contrast ontstaat met de units.

De QBD76HD is de allernieuwste D/A converter binnen de Chord Electronics reeks. Voorzien van een High Definition 192 kHz USB interface is hij een bijzondere uitbereiding op het succesvolle D/A converter assortiment. De High Definition USB ingang vervangt het bestaande Bluetooth-circuit en maakt gebruik van een speciale hoge snelheid data connector op de plaats waar de bestaande Bluetooth antenne gemonteerd was. Met de nadruk op High End muziek weergave is de QBD76HD nu sterk gericht op de weergave van muziek downloads vanaf een computer door gebruik te maken van de 192 kHz USB interface connectie. De QBD76HD is als nieuwe D/A converter verkrijgbaar maar de oude QBD76 kan ook worden geüpdatet naar de allernieuwste specificaties.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Dynaudio. Op HiFi.nl vind je ook de Dynaudio Special Page.

 

 

 

MERK

EDITORS' CHOICE