NIEUWSBenz-Micro

Nieuw: Benz Micro S-Klasse

Redactie HiFi.nl | 11 november 2008 | Benz-Micro
(ingezonden mededeling)

Nieuw in het programma van deze Zwitserse fabrikant van Moving Coil elementen is de S-klasse  waarin de modellen ACE-S ,GLIDER-S en WOOD-S ook weer verkrijgbaar zullen zijn in 3 verschillende uitgangsspanningen Low,Mid en High zodat  altijd een perfecte match met de bestaande MM of MC Phonovoorversterker te realiseren is.



Als extra tegenover de wereldwijd zeer succesvolle voorgangers  hebben de nieuwe S modellen niet meer een  Line Contact diamant gemonteerd maar de veel fijnere Gyger S naald die voor een nog veel exactere  aftasting van de LP groef zorgt. Tevens is de demping geoptimaliseerd evenals de handgewikkelde spoelen van 0,019 dun koperdraad die nu als theoretisch ideaal in twee lagen uiterst dicht bij het lagerpunt zijn gemonteerd met als hoorbaar resultaat een uiterst detailrijke,levendige en natuurlijke weergave met groter dynamisch bereik en de hoogste mate van ruimtelijkheid.

Dat ontwerper Albert Lukaschek in zijn missie geslaagd is het beste nog te verbeteren, bewijzen de eerste testverslagen als o.a. in Stereoplay waar de nieuwe ACE S-L wederom als beste uit een verzameltest naar voren komt en zeer terecht  het predikaat HighLight verwerft.



Prijs:
Prijzen van de nieuwe modellen onafhankelijk van de gewenste uitgangsspanning zijn: ACE-S 690 euro,GLIDER-S 900 euro en WOOD-S 1200 euro.

EDITORS' CHOICE