NIEUWSOnkyo

Onkyo TX-8470: tweekanaals receiver met een overvloed aan functies en aansluitingen

Onkyo heeft de tweekanaals receiver TX-8470 aangekondigd. De nieuwe TX-8470 is in de basis een tweekanaals versterker, maar het toestel is o.a. voorzien van meerdere HDMI-aansluitingen, twee paar luidsprekeraansluitingen, analoge cinch-ingangen, digitale ingangen en zelfs een draaitafelingang. Onkyo lijkt de TX-8470 gemaakt te hebben voor muziekliefhebbers en filmliefhebbers die geen behoefte hebben aan meerkanaals geluid.

Onkyo TX-8470: veelzijdige tweekanaals versterker

De TX-8470 heeft versterkers aan boord die werken in die volgens opgave van de fabrikant 110 Watt per kanaal acht Ohm kunnen leveren. De klasse G-versterker zorgt voor een efficiënte, nauwkeurige weergave van audiosignalen over het hele frequentiebereik via een ontwerp met lage negatieve feedback (NFB). Dit zorgt volgens de ontwerpers voor meer transparantie en muzikaliteit. Het hart van de DA-converter aan boord is een DAC-chip van AKM die muzieksignaal tot een resolutie van 32-bit768 kHz kan verwerken.

Verbinding met een netwerk kan gelegd worden met een UTP-kabel of draadloos via WiFi. Bluetooth wordt ook ondersteund, net als Google Chromecast en Apple AirPlay. Voor een tweekanaals receiver is meer dan gebruikelijke hoeveelheid van vier HDMI-aansluitingen gemonteerd met ondersteuning van HDMI-ARC, 8K/40 Gbps video-ondersteuning. Voorts zijn drie S/PDIF aansluitingen gemonteerd, t.w. 2 x optisch en 1 x coaxiaal cinch voor alleen audio. Vergulde luidsprekeraansluitingen en condensatoren van audiokwaliteit zorgen volgens de fabrikant voor een helder geluid, terwijl zorgvuldig geselecteerde koperen componenten een hoge stroomsterkte ondersteunen en trillingen minimaliseren, wat resulteert in een superieure geluidsweergave en een rijkere luisterervaring. De TX-8470 is een tweekanaals apparaat en is niet geschikt voor decodering of doorgifte van Dolby- of DTS-surroundgeluid.

Nee, het apparaat lijkt meer te mikken op muziekliefhebbers dan op liefhebbers van meerkanaals (film)geluid. Er is immers een draaitafelingang gemonteerd die geschikt is voor zowel MM-elementen als MC-elementen.. De phono-versterker is opgebouwd met discrete opamp-circuits en geïsoleerde circuits die beschermen tegen ongewenste vervormingen om de helderheid en audioprestaties te verbeteren.

Dan is er ook de uitgebreide radiofunctionaliteit van de TX-8470 in de vorm van een AM/FM-tuner en de zeer uitgebreide streaming-functionaliteit met o.a. ondersteuning van Spotify, Amazon Music HD, Tidal, Deezer, TuneIn radio en Pandora. De TX-8470 draagt het Works with Sonos-label en is Roon Ready.

De prijs en leveringsinformatie voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE