NIEUWS

Nieuw op HiFi.nl - publicatie week 19

Albert Jan van Weij | 10 mei 2007

Zelden is deze titel meer van toepassing geweest als vandaag. Vandaag hebben we namelijk één van onze belangrijkste rubrieken, de 2ehandsrubriek, volledig vernieuwd.

De nieuwe 2ehandsrubriek is – naar onze mening – een stuk gebruiksvriendelijker geworden. U wilt in één oogopslag de 100 meest recente advertenties zien? Of ziet u liever een overzicht van alle nieuwe advertenties van de afgelopen 7 dagen? Met één druk op de knop krijgt u een overzicht van de advertenties in die periode. Of wat dacht u van de mogelijkheid om foto’s al vanaf de overzichtspagina te kunnen bekijken? Maar ook sorteren op vraagprijs kan nu binnen een rubriek. Zelfs sorteren per provincie behoort tot de mogelijkheden. U begrijpt dat we blij zijn met deze nieuwe 2ehandsrubriek en hopen dat u dat ook zult zijn.

Ook de aparte login komt voor de vernieuwde 2ehandsrubriek te vervallen; met uw centrale login kunt u advertenties plaatsen, uw my.hifi pagina bewerken en maakt u bovendien automatisch kans op prachtige prijzen. Nog geen gratis abonnement op HiFi.nl? Klik dan hier.

Maar we hebben nog meer nieuwe applicaties. Zo zijn we deze week ook van start gegaan met een ‘filmpjes’ pagina; een pagina die gelinkt is aan het populaire YouTube. In deze rubriek verzamelen we de leukste YouTube filmpjes over alles wat met hifi te maken. Maar natuurlijk vindt u hier ook de bekende HiFi.nl vodcasts, maar dan in een veel lagere resolutie als u van ons gewend bent.

Oh ja, we hebben deze week natuurlijk ook gewoon weer de nodige nieuwe artikelen en recensies. Zo kunt u deze week een recensie lezen van de luidsprekers en versterkers van het Hongaarse merk Etalon, waren wij bij de officiële Nederlandse introductie van de Linn LP12 in SE uitvoering en hebben we een verslag van de Car und Sound Messe in Sinsheim. Volgende week zijn we trouwens weer in Duitsland, want daar vindt vanaf volgende week donderdag de High End Show in München plaats. Wij zijn er in ieder geval bij aanwezig en zullen in de weken erna uitgebreid verslag doen van alle nieuwigheden die daar geïntroduceerd worden.

Marc Brekelmans
Hoofdredacteur HiFi.nl

PS. Neem ook eens een kijkje op de nieuwe Philips Pronto special van HiFi.nl én, u kunt de nieuwste Tiësto cd "Elements of Life" winnen op HiFi.nl. Meedoen dus!Nieuw op HiFi.nl

2ehandsrubriek
De tweedehandsrubriek op HiFi.nl is compleet vernieuwd en is daarmee – naar onze mening – een stuk gebruiksvriendelijker geworden.

Filmpjes op HiFi.nl
Het bekijken van filmpjes neemt een enorme vlucht. HiFi.nl filmt al vanaf 2002 tijdens shows, de laatste jaren zelfs in onvervalste HD-kwaliteit. Deze HiFi.nl filmpjes kunt u in de beste kwaliteit bekijken op onze ‘multimedia’ pagina, maar voor de leukste filmpjes in lagere kwaliteit is er nu op hifi.nl/youtube.


Hardware recensies

Etalon Suprampli/Essence 10 
Sallay László is de eigenaar en ontwerper van alle Etalon producten. Hij richtte meer dan 25 jaar geleden niet alleen Etalon maar ook zijn eigen opnamestudio Sonophil op, waarvoor hij naast zijn eigen microfoons ook opname elektronica en kabels heeft ontwikkeld.


Achtergrondartikelen – column

Introductie Linn LP12 SE  
Hoeveel audio componenten kent u die al vijfendertig jaar aan de top van hun segment meedraaien? Geen nood, ik zal het u niet kwalijk nemen wanneer u het antwoord op deze vraag schuldig moet blijven.

Nesteldrang, door Bert Dekker   
“Is ie er nu nog steeds niet?”, vraagt mijn overbuurman me half geïnteresseerd, half snedig. Hij doelt op de door mij aangekondigde nieuwe platenspeler. Die er nog steeds niet is, ondanks mijn stellige voornemen dat er dit jaar zéker eentje zou komen.

Car und Sound Messe Sinsheim 
19 t/m 22 april jongsleden was het weer zover, de 2007 editie van de Car und Sound Messe in Sinsheim. De grootste car audio beurs van Europa. En traditioneel de internationale start van het nieuwe EMMA seizoen.

van den Hul: wereldmerk   
HiFi is anno 2006 bijna volledig gedigitaliseerd: van cd’s tot dvd’s en mp3’s. jaren geleden. Maar net als bij Asterix en Obelix verzet nog één  HiFi-ondernemer zich succesvol met hand en tand tegen de alom tegenwoordige bits & bytes. DJ’s en geluidsenthousiastelingen dragen de Nederlander Aalt Jouk van den Hul op handen. De zwarte magiër op het gebied van elementen en kabels.


Software recensies

Yes - Fragile (Ltd Edition Gold CD)  
‘Fragile’ is misschien niet het beste album van Yes, maar zeker ook niet het slechtste dat deze progressive rock group ooit geproduceerd heeft. Dankzij het openingsnummer ‘Roundabout’ - en misschien ook omdat hier voor het eerst toetsenist Rick Wakeman meespeelt - hoort het echter wel in het rijtje van meest bekende ‘Yes’ albums thuis.

Sting - Songs From The Labyrinth (LP)  
Schoenmaker blijf bij je leest. Oftewel; Gordon Matthew Summer blijf maar gewoon Sting. Dat een professioneel zanger / gitarist geïnteresseerd raakt in de luit en daar dan ook op wil spelen kan ik mij levendig voorstellen.

‘Mississippi’ John Hurt – Today  (LP)
Mississippi’ John Hurt wordt geboren op 8 maart 1892 en geniet in de twintiger jaren enige tijd bekendheid als blueszanger tot zijn platenmaatschappij OKeh Records gedurende de grote depressie failliet gaat.

Aurelia Saxophone Quartet – Tangón (CD)  
Johan van der Linden, sopraansaxofoon, Niels Bijl, altsaxofoon, Arno Bornkamp,  tenorsaxofoon en Willem van Merwijk met zijn baritonsaxofoon, vormen tezamen de fine fleur van de vaderlandse bespelers van dit door Adolphe Sax uitgevonden koperen blaasinstrument.

Porte aperte (DVD-film) 
Een van de beloften van Mussolini die hem populair maakten in Italië was dat je als burger je deur gewoon open moest kunnen laten staan. Een veilige wereld is een wereld zonder moordenaars. Die moesten dan ook grondig opgeruimd worden.


EDITORS' CHOICE