NIEUWS

Nieuw op HiFi.nl - publicatie week 49

Marc Brekelmans | 07 december 2006

Deze week weer een flink aantal artikelen te lezen op HiFi.nl. Hieronder vindt u een overzicht van wat onze redactie zojuist publiceerde. Bent u op zoek naar nieuwe apparatuur,  vergeet dan niet te kijken in  onze Hi-Find. Hierin vindt u niet alleen een overzicht van bijna alle hifi-apparatuur die in Nederland leverbaar is, maar kunt u ook testen en gebruikerservaringen lezen.

Een andere tip (we blijven het herhalen, want het is veel te leuk) is de rubriek my.hifi.nl, alwaar u honderden Stereo en Home Cinemasets kunt bekijken van lezers van HiFi.nl.

Zoals altijd wensen wij u veel leesplezier!

Marc Brekelmans
Hoofdredacteur HiFi.nl

Nieuw op HiFi.nl

Hardware

Rotel RA-05 en RCD-06  
Wie voor rond de 1.100 euro een CD-speler en een stereo versterker wil kopen heeft volop keuze. Veelal is de prijs-kwaliteit verhouding in deze prijsklasse erg hoog; klankmatig wordt er door veel merken een goede kwaliteit geboden, de bouw is goed en de apparatuur ziet er vaak best aantrekkelijk uit.

ZYX R50 Bloom H   
Ik ben de laatste tijd behoorlijk in mijn element. Dat komt omdat ik heel veel bezig ben met platenspelers en elementen. Ik hop van het ene element naar de andere. Heb een tweede draaitafel gekocht. Een tweede phono versterker stand-by staan. Zaken die het mogelijk en leuk maken met vinyl in de weer te zijn. Daarbij een aardige collectie platen met de mooiste audiofiele werken en nog veel mooiere niet audiofiele LP’s waar meer “muziek” op staat.


Hi-Visit

Havoned  
De liefhebber van de betere audio- en/of video stelt heden ten dage nogal wat eisen aan beeld- en geluidskwaliteit, betrouwbare techniek én een aansprekend design. Oh ja, voordat we het zouden vergeten, als dat moois en goeds moet ook nog eens betaalbaar zijn. Belangrijke eisen die in hoge mate bepalen of een AV product het gaat maken in de markt of niet.
Software

John Cage – Eight-Two-One4 (CD) 
John Cage (1912-1992) zocht zijn hele loopbaan naar de grenzen van de muziek. In sommige stukken is het idee achter de partituur belangrijker dan het klinkend resultaat. Hij was een pure anarchist: de vrijheid van de mens in de interactie met anderen vond hij essentieel. De rol van de componist is hier strijdig mee: een keurslijf voor de muzikant. Cage vond een mooie oplossing voor dit dilemma in zijn Number pieces.

My Morning Jacket – Okonokos (DVD-muziek)  
“Groot in Nederland”, zo werd My Morning Jacket uit Tennessee aanvankelijk in eigen land aangeduid. Hun debuutalbum The Tennessee Fire was alleen hier een hit, want iedereen viel voor de hoge, melancholisch galmende stem van Jim James en de aandoenlijke pogingen tot rocken. De concertregistratie Okonokos laat zien en horen dat de band inmiddels behoorlijk groot geworden is met breed uitgemeten countryrock, maar gelukkig nog altijd met die stem.

Loreena McKennit - An Ancient Muse (CD)   
Tell me, o Muse, of those who travelled far and wide… Deze tekst vindt de luisteraar op de nieuwe cd van Loreena. Net uitgebracht op haar eigen label Quinlan Road label, maakt dit haar negende studioalbum. De distributie ligt in de handen van Univarsal Music. Haar fans, mijzelf incluis, hebben zo’n acht lange jaren moeten wachten op dit album, sinds “The Book of Secrets”, met als enige troost de dubbel-cd “Live in Paris & Toronto”, die feilloos weergeeft hoe Loreena live haar studiokunsten kan waarmaken.

Miranda`s Merry Christmas (CD) 
Elk jaar, al weken vóór Kerstmis, duiken ze weer op in de schappen, radio-programma`s of erger kan niet, uit de plafonds van grootgrutters en winkelcentra: de ``kerstliedjes``,. Of wat daarvoor doorgaat.

Alex van Warmerdam - De films van (DVD-film)   
Naar aanleiding van de release van Ober in de filmhuizen stopte A-film de vijf voorgaande films van Alex van Warmerdam in een verzameldoos. Het zijn mooie films om bij elkaar te hebben, want Abel, de Noorderlingen, De Jurk, Kleine Teun en Grimm vormen een hecht en volkomen origineel oeuvre van grote kwaliteit.


EDITORS' CHOICE