NIEUWSB&W

HiFi.nl: uw online, gratis magazine

Redactie HiFi.nl | 04 mei 2006 | B&W

Als vaste lezer van HiFi.nl weet u dit waarschijnlijk al, maar omdat we elke maand nog steeds duizenden nieuwe lezers op de site mogen begroeten, een korte toelichting bij HiFi.nl en onze wekelijkse publicatie.

HiFi.nl: uw online tijdschrift sinds 1999

Ja, HiFi.nl is van u. Gratis kunt u dagelijks het laatste nieuws lezen: persberichten, ingezonden mededelingen en natuurlijk exclusieve nieuwtjes en primeurs zoals deze verzorgd worden door onze redactie. Elke donderdag publiceert HiFi.nl daarnaast haar meest recente editie met besprekingen van apparatuur, muziek/filmrecensies, achtergrondartikelen, winkelbezoeken, interviews en showaankondigingen.

HiFi.nl is niet alleen van u omdat we voor u publiceren, maar omdat u zelf ook actief informatie kunt toevoegen aan de website. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan tweedehandscomponenten die u wilt verkopen. Ook kunt u zelf uw eigen HiFi stereo of Home Cinema systeem toevoegen aan de rubriek my.hifi.nl. Hier kunt u trouwens sinds kort ook uw eigen produkten bespreken...

Marc Brekelmans
Hoofdredacteur HiFi.nl


Nieuw op HiFi.nl

Hardware

Audiolab 8000 set bestaande uit CD-speler en diverse versterkers (circa 1600 euro)
Het Britse Audiolab is terug en zal veel concurrenten zenuwachtig maken. Betaalbaarheid, muzikaliteit en uitbreidbaarheid zijn zeer belangrijke eigenschappen die meetellen bij de aanschaf van apparatuur, en Audiolab scoort op deze punten zeer hoog.

Rogue Audio Atlas en Metis voor/eind versterker combinatie (circa 3.500 euro)
Een solide bouw, een hoge mate van fit & finish en een hoogwaardige geluidskwaliteit. Niet voor niets heeft deze aansprekende buizencombi awards ontvangen van HiFi+ en The Absolute Sound. Bert Dekker van HiFi.nl sluit zich hier graag bij aan...

Achtergrondartikelen

Vreemd
Een ingezonden artikel door Teatse Vogelaar van Vogelaar Audio uit Harlingen. 25 jaar ervaring met HiFi, electronica én muziek geeft mij de mogelijkheid om sommige dingen misschien wat helderder te zien. Een aantal van die “helderheden” wil ik graag met jullie delen...
Een artikel over MP3, DVD, Beeldschermen, Beeld én geluid, SA versus DVD-audio en Stereo.

Interview met Laurence Dickie (film)
Tijdens de Doelen Lente HiFi Show 2006 sprak HiFi.nl met Laurence Dickie. Dit interview kunt u nu bekijken en beluisteren. Laurence Dickie is van beroep Accoustic Engineer en ontwerper van oa de originele B&W Nautilus luidspreker en de Vivid luidsprekers.Software

Stereo/Crimes of the future (CD)
Behoorlijk absurde, vreemde filmpjes dus, die je als kijker stevig confronteren met je eigen conditionering; alle conventies gaan hier overboord. Geluid zonder beeld is ons een stuk vertrouwder dan beeld zonder geluid, zoveel wordt in ieder geval duidelijk. Een traditionele plot ontbreekt ook; de films zijn plots afgelopen. Interessant zijn ze vooral door het compromisloze experiment, het vrije denken waarvan ze een uiting zijn, typerend voor de periode waarin ze gemaakt zijn.

Smalts - Ode aan Louis Lehmann (CD)
Muzikaal biedt het album geen grote veranderingen ten opzichte van de voorgaande albums van Smalts. Door allerhande getokkelde snaarinstrumenten en door elektronica gedomineerde miniatuurtjes, die een zeer Nederlands aandoende stugheid in zich hebben. Nooit een groot dramatisch gebaar of een meeslepende swing, maar altijd prettig. Transparant, houterig en vooral heel eigen. De springerige, vaak verrassende teksten zijn soms gezongen, soms gedeclameerd.

The Syrian Bride (DVD-film)
The Syrian Bride is ondanks de thematiek een lichtvoetige film. Aangenaam om naar te kijken, maar geen film die diep ontroert. De veelheid aan karakters, die wel geïntroduceerd worden maar daarna nauwelijks iets bijdragen aan het verhaal, is daarvoor wellicht te groot.

Nebula - Apollo (CD)
In deze tijd van opperste perfectie; iedereen moet er perfect uitzien, muziek moet perfect klinken en u moet vooral en perfecte financiële partner in de hand nemen, is het wel weer eens fijn om een cd te horen die niet zo perfect klinkt. In de positieve zin van het woord welteverstaan. 

Berlioz - Grande Messe des Morts (CD)
Stel: Joop van den Ende zou besluiten om in plaats van de zoveelste musical, in de Amsterdamse “Arena”, de RAI  of  “Carré ” eens een “serieus” concert  te financieren en organiseren en daarvoor op welgekozen advies het Te Deum of de Grande Messe des Morts  (Requiem) van Hector Berlioz te programmeren, dan zou hij zo’n mega-ruimte artistiek en commercieel prima benutten. 

Evenementen

Zowel op de voorpagina als in de agenda van HiFi.nl vindt u een overzicht van aankomende evenementen en winkelshows. Met oa:
- Rhapsody Show met oa Avalon en Neil Patel
- Polectro High-end Two Channel Show
- Linn dagen bij Home Fidelity
- Linn Majik bij Audio Excellence
- Final demo bij EP TV Centrum Eindhoven
Klikt u hier voor de aparte HiFi.nl show special.

Vaste rubrieken op HiFi.nl

Poulevraag
Elke week vindt u een nieuwe poulevraag op HiFi.nl. De antwoorden op deze vragen zijn voor ons een extra mogelijkheid om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van onze lezers.

Een set van een lezer
In de rubriek my.hifi.nl vindt u meer dan 700 HiFi Stereo en Home Cinema sets. Dit zijn artikelen zoals volledig verzorgd door de lezers van HiFi.nl. U kunt deze sets bekijken, maar natuurlijk kunt u ook uw eigen set toevoegen. Elke week pikken we hier een set uit en deze figureert dan op de voorpagina van HiFi.nl. Deze week vindt u hier de set van Antoin Schunselaar.

Prijsvraag
Niet elke week, maar wel regelmatig proberen we leuke prijsvragen voor u te regelen. Deze keer maakt u kans op een schilderij van Bolland (inderdaad van Bolland en Bolland) twv 1.500 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE