Artikelen van fotograaf Max DelissenYamaha Restio ISX-800 Audiosysteem

Gepubliceerd op 31 december 2011
Auteur: Max Delissen
Yamaha Restio - 13092011Yamaha... die naam levert voor de een visioenen op van supersnelle motoren, een ander denkt aan fantastische muziekinstrumenten. En er is een groep hifi-liefhebbers die het merk al decennialang koestert om de bijzondere audioproducten die de Japanse multinational maakt.Hoewel Yamaha de laatste jaren wat minder in de schijnwerpers lijkt te staan, blijven ze vooruitstrevende en prima klinkende apparatuur en luidsprekers maken. Met de hier besproken Restio als nieuw hoogtepunt. Ja, daar staat inderdaad hoogtepunt. Want dit compacte audiosysteem verrast op vele fronten.
lees verder>>

Array S10 - Grote Sprong Voorwaarts

Gepubliceerd op 14 november 2011
Auteur: Max Delissen
Array S10 (c) Xingo (c) Xingo
In Best, onder de rook van Eindhoven, is Array Audio gevestigd. Een hifimerk dat in relatief kleine kring een onverwoestbare reputatie geniet. Hun versterkers staan niet alleen bij audiofiele fijnproevers muziek te maken, ook Polyhymnia, de wereldberoemde klassieke masteringstudio in Baarn, koos ondubbelzinnig voor Array. Tijdens de 2011 editie van de Café Engels Show in Rotterdam toonde Array een nieuwe stereo-eindversterker, de S-10. Tijd voor een recensie, en een lang verwacht debuut op HiFi.nl
lees verder>>

Hi-Visit Thijs Electronics in Leersum

Gepubliceerd op 14 oktober 2011
Auteur: Max Delissen
Hi-Visit Thijs Electronics in Leersum (c) Xingo (cToen ik het verzoek kreeg om een Hi-Visit te doen bij Thijs Electronics in Leersum dacht ik - afgaande op de plaatsnaam - dat ik een lange rit naar het noorden van het land voor de boeg had. Maar Leersum blijkt aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug te liggen, temidden van weelderige bossen in een glooiend landschap. Een populaire bestemming voor kampeerders en fietsers die in de zomermaanden de bevolking van het dorpje verviervoudigen. In een ruim pand aan de drukst bereden rijksweg van Nederland (de N225) is Thijs Electronics gevestigd, en als ik er vroeg op een klamme nazomeravond arriveer word ik hartelijk ontvangen door eigenaar Thijs Staffhorst.
lees verder>>

dCS event bij Rhapsody

Gepubliceerd op 29 september 2011
Auteur: Marc Brekelmans
dCS bij RhapsodyDenk je dat de SACD inmiddels - jammer genoeg - dood en begraven is, krijg je een uitnodiging van de Britse digitale audio specialist dCS om aanwezig te zijn bij de lancering van een revolutionaire nieuwe ontwikkeling op het gebied van digitale audio gebaseerd op SACD technologie. Of eigenlijk meer over het formaat waarmee SACD schijfjes worden gecodeerd: DSD. En dat levert een interessante middag op.
lees verder>>

Dealerdag More Music

Gepubliceerd op 23 september 2011
Auteur: Marc Brekelmans
More Music show 2011Midden op de lommerrijke Utrechtse Heuvelrug ligt, met de toegangspoort verscholen achter een modernistisch kantoorgebouw, het statige landgoed Huis Doorn, dat in een nog niet zo grijs verleden bewoond werd door de na de Eerste Wereldoorlog uit Duitsland gevluchte ex-keizer Wilhelm II. Op gepaste afstand van het Huis is een Oranjerie geplaatst. Het was in deze prachtig gelegen Oranjerie waar importeur More Music haar omvangrijke assortiment audio- en video-apparatuur voor haar dealers en de vaderlandse pers etaleerde.
lees verder>>

OLS Emotion EM-1 Reference

Gepubliceerd op 20 september 2011
Auteur: Max Delissen
OLS Emotion EM-1 ReferenceToen ik jaren geleden besloot om bij Kharma in Breda - toen nog OLS geheten - de verre voorouders van de huidige Kharma luidsprekers te kopen heb ik vrij lang getwijfeld of ik de juiste keuze maakte. De reden van mijn geestelijke tweestrijd was de OLS Emotion luidsprekerserie. Die boden voor een aanzienlijk lagere prijs namelijk bijna net zo veel muzikaliteit en luistergenot. Het werden uiteindelijk toch de Ceramique’s, maar het mag duidelijk zijn dat ik verheugd reageerde toen de hoofdredacteur van HiFi.nl mij onlangs vroeg om op de redactie te komen luisteren naar de huidige Emotion EM-1 Reference.
lees verder>>

Unison Research Unico Secondo en Unico CDE

Gepubliceerd op 18 september 2011
Auteur: Max Delissen
Unison Research Unico Secondo en Unico CDEUnison Research is een Italiaans hifi-merk dat al meer dan twintig jaar schitterend gebouwde en fraai klinkende audioapparatuur maakt. Een vaste rol daarin is weggelegd voor de aloude elektronenbuis. In bijna al hun creaties zitten een of meerdere buizen. Ook zo in de Unico serie, waarvan de nieuwe Secondo versterker en de CDE cd-speler een tijdje bij mij mochten logeren.
lees verder>>

Lyngdorf en Steinway Lyngdorf - Scandinavische precisie met muzikaal hart

Gepubliceerd op 30 augustus 2011
Auteur: Max Delissen
Steinway Lyngdorf s-serie - 29082011

Een indrukwekkende demonstratie tijdens de Doelen Show van 2011 en de lancering van een nieuw luidsprekersysteem van Steinway Lyngdorf waren de aanleiding om een review te plannen van het bijzondere Deense elektronica- en luidsprekermerk Lyngdorf. Omdat er nogal wat uitleg bij hoort werd besloten dat ik de luistersessie samen met de importeur zou gaan doen, en zo reisde ik op een vrijdag aan het begin van een wisselvallige zomer naar de Antwerpse randgemeente Schoten om van de ene verbazing in de andere te vallen en terloops mijn begrip van Audiofiele Hifi eens goed op zijn kop te laten zetten.

lees verder>>

EDITORS' CHOICE