Artikelen van Marnix BosmanBoston TVee Model 30 soundbar

Gepubliceerd op 22 augustus 2012
Auteur: Marnix Bosman
Boston TVee Model 30Flatpanel televisies kunnen direct aan de muur en dat is handig. Een bijpassend luidsprekersysteem moet dat eigenlijk ook kunnen, maar gewone luidsprekers zijn daar vaak veel te diep voor. Gelukkig hebben luidsprekerbouwers daar een oplossing voor bedacht.
lees verder>>

Samsung HT-E6750W - 7.1-kanaals AV-systeem met Blu-ray

Gepubliceerd op 13 juli 2012
Auteur: Marnix Bosman
SamsungEen eigen thuisbioscoop spreekt nog steeds vele mensen aan en dat is niet zo vreemd. Want ondanks dat een bezoek aan een echte bioscoop nog steeds een geweldige belevenis is, is het kijken naar een film op je eigen bank met je eigen favoriete versnaperingen onder handbereik natuurlijk niet te versmaden. Voor een thuisbioscoop is een goed beeldscherm een vereiste maar een meerkanaals audiosysteem is minstens zo belangrijk. Het Koreaanse Samsung is al vele jaren een toonaangevende naam op het gebied van hoogwaardige beeldschermen. Ook voor een meerkanaals audiosysteem kan je echter bij Samsung terecht. Het HT-E6750W home theater systeem is daarvan een voorbeeld.
lees verder>>

Harman Kardon AVR-365 7.1-kanaals AV-receiver

Gepubliceerd op 7 februari 2012
Auteur: Marnix Bosman
Harman Kardon AVR 365Medio september introduceerde Harman Kardon een serie nieuwe AV-receivers in het prijssegment tussen 400 en 900 euro. De AVR365 is de duurste uit deze reeks en logischerwijs ook het meest uitgebreide en krachtigste model.Het aanbod van Harman Kardon is overigens breder met AV-receivers variërend in prijs van 350 tot 2500 euro, maar al deze apparaten hebben hetzelfde opvallend, onopvallende design.
lees verder>>

Audio Pro – Draadloos het huis door

Gepubliceerd op 23 januari 2012
Auteur: Marnix Bosman
Pro Audio (c) XingoMuziek kopen, archiveren en beluisteren doen we steeds vaker met een computer of laptop. De CD en CD-speler zijn gedegradeerd tot fenomenen uit het verleden. Analoge audio direct uit de computer heeft echter een matige kwaliteit en dan hebben we het nog niet eens over de bekabeling. Maar het kan ook draadloos.
lees verder>>

Wharfedale Moviestar DX-1HCP

Gepubliceerd op 21 november 2011
Auteur: Marnix Bosman
Wharfedale moviestarWharfedale is een grote naam uit de rijke Engelse audiohistorie. Na de oprichting in 1932 groeide het merk uit tot één van de grotere luidsprekerfabrikanten binnen het Britse Koninkrijk.Na de oorlog zette die groei internationaal door en introduceerde het merk vele innovatieve luidsprekertechnieken. Veel van die technieken zijn inmiddels algemeen en worden ook door vele andere merken toegepast. Wharfedale is gedurende het bestaan verschillende malen onderdeel geweest overnames en grote holdings en dat heeft het merk niet altijd even veel goed gedaan.Sinds 1996 is het merk echter onderdeel van een Chinese investeerdersgroep die bijvoorbeeld ook Audiolab, Quad, Mission en Luxman onder hun hoede hebben genomen. Die stabiele situatie heeft het merk weer teruggebracht naar de benadering waar het allemaal mee begon: het produceren van kwalitatief goede luidsprekers voor een scherpe prijs. Een recent voorbeeld is het DX-1 HCP hometheater systeem.
lees verder>>

NAD Viso Three 2.1 CD-receiver

Gepubliceerd op 11 juli 2011
Auteur: Marnix Bosman
NAD Viso Three - Xingo - 29062011All-in-one audiosystemen hadden in het verleden nooit zo’n goede naam. “Een goede versterker, CD-speler en tuner in één kastje is eigenlijk niet mogelijk,” was jarenlang de vaak gehoorde reactie. Maar is die gedachte nog steeds helemaal terecht?
lees verder>>

Denon PMA-A100 en DCD-A100

Gepubliceerd op 6 april 2011
Auteur: Marnix Bosman
Denon 100th AnniversaryIn 2010 is Denon 100 jaar geworden en zoiets moet je vieren. Ter ere van dat heuglijke feit introduceerde Denon eind vorig jaar de A100 Anniversary collection. Deze serie bestaat onder andere uit de twee apparaten uit dit verhaal en biedt verder een AV-receiver, een Blu-ray speler en een draaitafel en element (zie de recensie van collega Killian Bakker). Deze is gelimiteerd dus enige haast is geboden. 
lees verder>>

3D60: ruimtelijke muziekweergave via hoofdtelefoons

Gepubliceerd op 23 november 2010
Auteur: Marnix Bosman
3D60 - Special - 131110 Sinds begin oktober is de CD Metallic Spheres verkrijgbaar, het resultaat van een samenwerkingsverband tussen ambient house collectief, The Orb, en voormalig Pink Floyd frontman, David Gilmour. Niet alleen vanuit muzikaal maar ook vanuit technologisch opzicht is hier sprake van iets nieuws. Deze opname is opgenomen volgens een nieuw surroundweergaveproces voor hoofdtelefoons met de naam, 3D60.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE