Artikelen van Dimitri van HovenPraalder HiFi Show 2001

Gepubliceerd op 5 november 2001
Auteur: Dimitri van Hoven
Praalder HiFi Show 20012Iedere keer weer is het leuk om een wat kleinere HiFi show te bezoeken. Eerst eens vluchtig de zalen afgelopen om te zien wat voor een moois op de bezoekers stond te wachten. Toen ik dacht ze allen gezien te hebben, toch eerst naar het restaurant voor een kop koffie.
lees verder>>

Siltech LS-80 G3 luidsprekerkabel

Gepubliceerd op 14 juni 2001
Auteur: Dimitri van Hoven
Siltech LS-80 G3 2Na onderzoek bleek dat met goud verontreinigd zilver een veel hogere geleidingscoëfficiënt heeft. OFC begint te geleiden (elektronentransport) bij 35nV 1ms. Bij zilver dat Siltech gebruikte in de Generatie 1 & 2 kabels is dit 12nV 1ms. Bij G3 zilver begint het transport al bij 3nV 1ms. Op papier een enorm verschil, waar microsignalen in de muziek flink van kunnen profiteren.
lees verder>>

Recensie van de Statmat

Gepubliceerd op 4 januari 2001
Auteur: Dimitri van Hoven
Ongeveer een jaar geleden kwam ik op de Multifoon lenteshow een accessoire tegen die in eerste instantie op mij over kwam als kant en klare onzin. Het artikel was een flinterdun stukje plastic welke de zogenaamd aanwezige statische elektriciteit die een cd tijdens het draaien opdoet afvoert.
lees verder>>

De relevantie van

Gepubliceerd op 20 november 2000
Auteur: Dimitri van Hoven
Als ik weer eens op beurs rond loop (er zijn er weer genoeg geweest dit jaar) valt mij altijd op hoeveel High End systemen uitgerust zijn met kleine zogenaamde monitor luidsprekers. Sommige van deze speakers zijn met recht high end speakers. Toch missen ze allemaal wat, namelijk laag. Ik weet dat ik met deze uitspraak 80% van de High End hobbyisten op hun tenen trap, waarschijnlijk omdat ze zelf eigenaar zijn van zo’n systeem.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE