Praalder HiFi Show 2001

Dimitri van Hoven | 05 november 2001

Moest je voor de afgelopen VAD show in de rij staan om binnen te komen, dringen voor een demo of kop koffie, bij de Praalder HiFi show kan je zo het Motel aan de rand van Wassenaar binnenstappen.

Iedere keer weer is het leuk om een wat kleinere HiFi show te bezoeken. Eerst eens vluchtig de zalen afgelopen om te zien wat voor een moois op de bezoekers stond te wachten. Toen ik dacht ze allen gezien te hebben, toch eerst naar het restaurant voor een kop koffie. Tijdens de kop koffie schoot me te binnen dat het merk B&O en tv’s van het merk Loewe ook aanwezig zouden zijn, echter gezien had ik ze nog niet.
Dus, op zoek naar de verborgen ruimte en ja hoor, net een verdieping lager dan de entree een grote zaal met volop beeld en geluid.

Van B&O stond daar de nieuwe Beovision 3. Een 100 Hz breedbeeld TV van 81 cm. Verder zijn er voor deze TV diverse optie’s leverbaar zoals een Doby Digital of Beolink module. Ook een bijpassend tv meubel, uiteraard met motorfunctie is leverbaar. Vermeldenswaardig is ook de Avant TV die nu met een ingebouwde DVD speler uitgerust is. Ook de nieuwe actieve subwoofer van B&O liet van zich horen.

Van Nakamichi hing er een prachtig apparaat in de style van B&O, evenals look a like’s (als ik het zo mag noemen) van B&O door JVC en Onkyo.

Van het Chinese merk Vincent waren alle producten fraai tentoon gesteld. Daarnaast stond iets nieuws. Althans nieuw is het niet, het is al 2 jaar op de nederlandse markt, maar persoonlijk was ik dit merk nog niet tegengekomen.
Ik heb het dan over het tevens Chinese merk Tube-Amp-Company. Het betreft hier drie geïntegreerde buizenversterkers. Ten eerste de T.A.C. 34. Een 2x55 watt versterker uitgerust met El-34 eindbuizen. Prijs: 2600 gulden in zwart en 200 gulden meer voor de versie in chroom. Vervolgens de T.A.C. 88 die met KT 88 buizen uitgerust is. Vermogen van deze versterker is 2x60 watt. Qua schema is deze identiek aan de T.A.C. 34 met uitzondering van de buizen en de trafo. Deze laatste zijn van iets betere kwaliteit. Prijs in het zwart is Fl. 3000,- en Fl. 3150,= in het chroom. Tot slot de T.A.C. 300. Jawel een versterker uitgerust met de bekende en door vele geprezen 300B eindbuis. Deze versterker is Single Ended van opbouw en levert een vermogen van 10 watt per kanaal. Prijs van deze versterker is Fl. 6000,-. De gebruikte buizen zijn van (militaire) Chinese afkomst.


EDITORS' CHOICE