Artikelen van fotograaf Ruud JonkerVerslag: Chattelins Master of Sound met TRPTK

Gepubliceerd op 23 augustus 2019
Auteur: Ruud Jonker
Chattelin Master of Sound met TRPTKChattelin Audio in Den Haag organiseert regelmatig shows waar nieuwe producten centraal staan. De Master of Sound shows vormen een speciale categorie. Daarin komen vertegenwoordigers uit de muziekbusiness aan het woord, die betrokken zijn bij productie, opname, mixing en mastering. In deze tijd is het wat minder vanzelfsprekend dat klanten in rijen van vier voor de winkeldeur staan. Om te overleven als hifi-winkel moet je dus actief klanten uitnodigen en betrekken. In ons land en buurland is een kleine groep winkels die dat goed begrepen heeft.
lees verder>>

Music Emotion op bezoek bij Headphone Auditions Amsterdam

Gepubliceerd op 6 maart 2019
Auteur: Ruud Jonker
Headphone Auditions Music EmotionHoofdtelefoons zijn tegenwoordig immens populair. De grote driver is waarschijnlijk de smartphone, waar diverse communicatiefuncties hoofdtelefoonafhankelijk zijn, maar ook het luisteren naar muziek en het kijken naar films populair zijn. Bij voorkeur in het verkeer of om je te onttrekken aan de normale sociale omgang. Het gros van de mensheid moet of wil zich behelpen met de gratis bijgeleverde oordopjes of de modieuze rommel uit de ramsj. Maar ook in hoofdtelefoons is een high-end dimensie te vinden. Bij een unieke winkel in onze hoofdstad, genaamd Headphone Auditions Amsterdam.
lees verder>>

Review: KEF R5 - intrinsieke waarden

Gepubliceerd op 2 december 2018
Auteur: Ruud Jonker
KEF R5 reviewKEF introduceerde onlangs de nieuwe 2018 versie van de R-Series. Niet alleen een cosmetische update, maar technisch gezien een compleet redesign. De R5 staat in de luisterruimte. Kan een relatief betaalbare luidspreker uitgroeien boven het niveau van aan de consument aangepaste sounds?
lees verder>>

Maak kennis met de Vivid Giya G1 Spirit

Gepubliceerd op 26 juni 2017
Auteur: Redactie Hifi.nl
verslag-foto-4.pngBezoekers van de afgelopen High End 2017 hebben in München kennis kunnen maken met de nieuwe Vivid Giya G1 Spirit. Volgens Ewald Verkerk van Terrason Audio een ware 'music machine'. Derhalve werd onlangs een persconferentie gehouden. 
lees verder>>

ABB Smart Home/Smart Building Media Event

Gepubliceerd op 7 mei 2016
Auteur: Ruud Jonker
Home emotion ABBAfgelopen januari vond het ABB Smart Home/Smart Building Media Event plaats in Nieuwegein en Amsterdam. ABB is een multinational en opereert in 100 landen met een personeelsbestand van 140.000. Het bedrijf is gespecialiseerd in automatiserings- en poweroplossingen ten behoeve van de industrie, transport en infrastructuur. Doel is om de performance te vergroten bij gelijktijdige afname van de milieubelasting. Het event hoort in principe thuis bij de divisie ‘Electrification Products’. Die bouwen elektrische toepassingen voor huisautomatisering en de automatisering van gebouwen in de utiliteit en industrie.
lees verder>>

Review: Hifi Brussels 2015

Gepubliceerd op 16 oktober 2015
Auteur: Ruud Jonker
HiFi Brussels 2015 MusicEmotionAfgelopen oktober werd de tweede editie van Hifi Brussels gehouden in het Diamond Conference Center, nabij de luchthaven Zaventem. Het organiserende team bestaat uit de volgende importeurs en/of bedrijven: Alpha High End, Amplitude, Colab, Gydotron, JazzyBird, Ludwig Audio, Noir et Blanc, Pol Quadens en Pink Noise. Zij waren verantwoordelijk voor de presentatie van zowat tachtig merken, die in twintig demoruimten voor het publiek beschikbaar waren.
lees verder>>

Rhapsody goes Analog

Gepubliceerd op 7 oktober 2015
Auteur: Ruud Jonker
Rhapsody_1.jpgWas toch even kwijt hoe goed analoog eigenlijk is’. Aldus Harry van Dalen in woorden van ongeveer gelijke strekking. Als kind van een generatie die opgegroeid is met platen en tapes, schoof hij, zoals zovelen, ongemerkt het digitale tijdperk in. Mede door toenmalige opname-activiteiten voor Turtle Records en een langdurige relatie met de compact disc in de bekende audiozaak, wordt digitaal snel onderdeel van je wereldbeeld. Die sluipende normvervaging wordt keihard onderuit gehaald door een nieuwe confrontatie met analoog. Reden voor Rhapsody om een aantal shows en een opnamesessie te plannen in het kader van analoog.  
lees verder>>

Verslag: Lexus Summer Home Cinema Event

Gepubliceerd op 30 juni 2015
Auteur: Ruud Jonker
Lexus Summer Home Cinema EventLexus is vijfentwintig jaar in Nederland. De LS400 was de eerste auto van dit merk op de Nederlandse wegen. Eerder verscheen de LS400 in California. Een poging van de Japanners om mee te dingen naar een statuspositie onder de ‘rich and famous’. Anno 2015 heeft Lexus in deze staat een respectabele negende plaats verworven, maar moet merken als BMW en Mercedes voorrang geven. Twaalf jaar geleden ontstond de relatie tussen Mark Levinson en Lexus. Het werd populair om premium audio-, car- en horlogebrands te koppelen, terwijl vóór die tijd veel auto-audio op OEM-basis werd ingebouwd, zonder al te nadrukkelijke marketing voor het audio-merk.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE