Artikelen van fotograaf Ruud JonkerReview Bergmann Galder draaitafel met Odin toonarm, DS Audio DS-W2 element en DS-W2 equalizer

Gepubliceerd op 20 februari 2023
Auteur: Ruud Jonker
Bergmann review_15Voor deze review wordt naar de sterren gegrepen. Een droomcombinatie voor de happy few. Maar, het is soms goed om jezelf een keer te verwennen en pas op de plaats te maken voor de middelmatigheid en het onbenul om je heen. Dat kan met een goede draaitafel en een state-of-the-art optical cartridge. Om preciezer te zijn: de Bergmann Galder draaitafel met Odin toonarm, en van DS Audio het DS-W2 element en de DS-W2 equaliser.
lees verder>>

Review Modus Audio SPR01 voorversterker en SPA01 eindversterker

Gepubliceerd op 23 januari 2023
Auteur: Ruud Jonker
review Modus AudioHet communicatiescherm in de auto licht op. Thunderbird V zoekt contact... In dit geval een klein piepje dat aangeeft dat er een mail binnenkomt. De afzender is PUUR hifidelity in Zeist. Dat maakt nieuwsgierig, want de heren daar hebben oren aan hun hoofd en zullen geen lawaai maken als een product niet de moeite waard is. Er wordt een verzoek gelezen over het reviewen van een versterkerset. Van Modus Audio, welteverstaan.
lees verder>>

Review Modus Audio SPR01 pre amp and SPA01 power amp

Gepubliceerd op 23 januari 2023
Auteur: Ruud Jonker
review Modus AudioThe communication screen in the car lights up. Thunderbird V seeks contact... In this case, a small beep indicating an incoming mail. The sender is PUUR Hifidelity in Zeist, The Netherlands. This makes you curious, as the gentlemen there have ears on their heads and will not make a fuss if a product is not worthwhile. Next up, a request is read about reviewing an amplifier set. A Modus Audio amplfier set, to be exact.
lees verder>>

Review Vibex stroomproducten: Anti shaking experience

Gepubliceerd op 3 januari 2023
Auteur: Ruud Jonker
Vibex review_4Afgelopen maanden lag een van de luisterruimten vol met netblokken en power cables. Sinds de ontdekking dat netblokken invloed kunnen hebben op de geluidsweergave, hebben fabrikanten weer een nieuwe melkkoe gevonden en vliegen de modellen om je oren. Het lot van een audiorecensent is vervolgens om daar weer iets zinnigs over te zeggen. Derhalve is er deze keer aandacht voor het Spaanse Vibex. De toegepaste technologie heeft onder andere te maken met mechanische resonantie-controle. Dat zit in het Latijnse woord vibrare.
lees verder>>

SoundPrism op de Masters Expo

Gepubliceerd op 23 november 2022
Auteur: Ruud Jonker
SoundPrism Masters Expo _9SoundPrism, inmiddels bekend als fabrikant van actieve luidsprekersystemen, slaat de vleugels steeds verder uit. De actieve systemen zijn door de klant vrijwel volledig configureerbaar in vorm, kleur, materialen, drivers, subwoofers en aansturing. Geen wonder dat Etienne, eigenaar van het bedrijf, de succesvolle stap heeft genomen naar de custom install wereld, waar maatwerk systemen een plaats vinden in appartementen, villa's, conferentie-locaties, hotels, boardrooms en jachten. Tijd om dus aanwezig te zijn bij Nederlands grootste netwerkevent in de vorm van de Masters Expo, alwaar SoundPrism exposeert.
lees verder>>

Review Arpeggio Acoustic Opus I en Opus II: Finis Coronat Opus

Gepubliceerd op 20 november 2022
Auteur: Ruud Jonker
Arpeggio Acoustic Opus I en Opus II_2Uw auteur mocht een stukje van de ontwikkeling van de Arpeggio Acoustic Opus I en Opus II luidsprekers meemaken. Er is dan ook op verschillende momenten binnen dit traject geluisterd. Jeroen Tidstrom van Arpeggio Acoustic kwam steeds met verbeteringen en tijdens het recente DAE kon het grote publiek voor het eerst (of opnieuw) kennismaken met deze doorontwikkelde modellen. Dat gaf aanleiding tot veel enthousiaste reacties.
lees verder>>

Review Guru Junior 28: Bezigheids Guru

Gepubliceerd op 25 september 2022
Auteur: Ruud Jonker
Review Guru Junior 28 3.JPGZomers zijn de luisterruimtes leeg. Tijd om te stofzuigen, te schilderen, de vloer in de was te zetten en alle overgebleven apparatuur op Marktplaats te zetten of te hopen dat de importeur die eindelijk op komt halen. Toch was er een verrassende uitzondering. Na een lange wachttijd arriveerde hier de Guru Junior 28 luidsprekers en de Baby Reference V2 Pre Amplifier van Music First Audio. Was er hier toch nog enige muziek te beluisteren.
lees verder>>

Review Angstrom ZDA71 DAC: aantrekkelijk geluidsbeeld

Gepubliceerd op 31 juli 2022
Auteur: Ruud Jonker
Review Angstrom ZDA71_1De ZDA71 is een dac die ook verkrijgbaar is met een ingebouwde streamer. De hardware voor deze streamer is ontwikkeld door het Italiaanse M2TECH, maar alle software is geschreven op basis van specificaties van Angstrom. Er zijn absoluut converters in deze wereld die technisch gezien nog verder gaan. Maar er zijn minder converters in deze wereld die verder gaan in het triggeren van beleving, betrokkenheid en in het in hogere mate communiceren van een zo intensief mogelijke ervaring met muziek.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE