Artikelen van fotograaf Marnix BosmanSamsung HT-E6750W - 7.1-kanaals AV-systeem met Blu-ray

Gepubliceerd op 13 juli 2012
Auteur: Marnix Bosman
SamsungEen eigen thuisbioscoop spreekt nog steeds vele mensen aan en dat is niet zo vreemd. Want ondanks dat een bezoek aan een echte bioscoop nog steeds een geweldige belevenis is, is het kijken naar een film op je eigen bank met je eigen favoriete versnaperingen onder handbereik natuurlijk niet te versmaden. Voor een thuisbioscoop is een goed beeldscherm een vereiste maar een meerkanaals audiosysteem is minstens zo belangrijk. Het Koreaanse Samsung is al vele jaren een toonaangevende naam op het gebied van hoogwaardige beeldschermen. Ook voor een meerkanaals audiosysteem kan je echter bij Samsung terecht. Het HT-E6750W home theater systeem is daarvan een voorbeeld.
lees verder>>

Harman Kardon AVR-365 7.1-kanaals AV-receiver

Gepubliceerd op 7 februari 2012
Auteur: Marnix Bosman
Harman Kardon AVR 365Medio september introduceerde Harman Kardon een serie nieuwe AV-receivers in het prijssegment tussen 400 en 900 euro. De AVR365 is de duurste uit deze reeks en logischerwijs ook het meest uitgebreide en krachtigste model.Het aanbod van Harman Kardon is overigens breder met AV-receivers variërend in prijs van 350 tot 2500 euro, maar al deze apparaten hebben hetzelfde opvallend, onopvallende design.
lees verder>>

Audio Pro – Draadloos het huis door

Gepubliceerd op 23 januari 2012
Auteur: Marnix Bosman
Pro Audio (c) XingoMuziek kopen, archiveren en beluisteren doen we steeds vaker met een computer of laptop. De CD en CD-speler zijn gedegradeerd tot fenomenen uit het verleden. Analoge audio direct uit de computer heeft echter een matige kwaliteit en dan hebben we het nog niet eens over de bekabeling. Maar het kan ook draadloos.
lees verder>>

Wharfedale Moviestar DX-1HCP

Gepubliceerd op 21 november 2011
Auteur: Marnix Bosman
Wharfedale moviestarWharfedale is een grote naam uit de rijke Engelse audiohistorie. Na de oprichting in 1932 groeide het merk uit tot één van de grotere luidsprekerfabrikanten binnen het Britse Koninkrijk.Na de oorlog zette die groei internationaal door en introduceerde het merk vele innovatieve luidsprekertechnieken. Veel van die technieken zijn inmiddels algemeen en worden ook door vele andere merken toegepast. Wharfedale is gedurende het bestaan verschillende malen onderdeel geweest overnames en grote holdings en dat heeft het merk niet altijd even veel goed gedaan.Sinds 1996 is het merk echter onderdeel van een Chinese investeerdersgroep die bijvoorbeeld ook Audiolab, Quad, Mission en Luxman onder hun hoede hebben genomen. Die stabiele situatie heeft het merk weer teruggebracht naar de benadering waar het allemaal mee begon: het produceren van kwalitatief goede luidsprekers voor een scherpe prijs. Een recent voorbeeld is het DX-1 HCP hometheater systeem.
lees verder>>

NAD Viso Three 2.1 CD-receiver

Gepubliceerd op 11 juli 2011
Auteur: Marnix Bosman
NAD Viso Three - Xingo - 29062011All-in-one audiosystemen hadden in het verleden nooit zo’n goede naam. “Een goede versterker, CD-speler en tuner in één kastje is eigenlijk niet mogelijk,” was jarenlang de vaak gehoorde reactie. Maar is die gedachte nog steeds helemaal terecht?
lees verder>>

NAIM UnitiQute

Gepubliceerd op 3 oktober 2010
Auteur: Marnix Bosman
NAIM UnitiQuteDaar waar andere audiofabrikanten soms nog hevig op zoek zijn om hun weg te vinden in de nieuwe wereld van downloads en internet streaming, is Naim Audio al jaren actief met deze materie. Naim zag al vroeg in dat de dagen van de CD geteld zijn en dat muziekdistributie in de toekomst voor een groot deel via de digitale snelweg zal gaan lopen.
lees verder>>

Musical Fidelity M3i geïntegreerde versterker

Gepubliceerd op 25 juli 2010
Auteur: Marnix Bosman
Musical Fidelity M3i geïntegreerde versterker  (c)Het ontwerpen van goede audioapparatuur vraagt om kunde en ervaring. De meeste audio-ontwerpers treden nauwelijks op de voorgrond en doen hun soms baanbrekende werk volledig op de achtergrond. Soms komt dat doordat zij slechts een onderdeel zijn van een groter ontwerpteam maar vaak komt het ook dat de behoefte om openlijk naar buiten te treden niet zo sterk is.
lees verder>>

Canton WA 100 draadloos versterkersysteem

Gepubliceerd op 1 april 2010
Auteur: Marnix Bosman
Canton WA100 (c) Xingo (c) Xingo (c) Xingo (c) XinMedio 2006 introduceerde Canton het CD3500 draadloze luidsprekersysteem. Dit was één van de eerste draadloze luidsprekersystemen met een echt goede weergavekwaliteit. Voor de mensen die op een vergelijkbaar niveau draadloos hun eigen luidsprekers willen aansturen, heeft Canton nu ook een losse draadloze versterkerset.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE