Artikelen van fotograaf Garmt van der ZelHome Cinema: achter de schermen bij Beter Beeld & Geluid

Gepubliceerd op 31 oktober 2012
Auteur: Redactie HiFi.nl
BB&G BlogAltijd al willen zien hoe een luisterruimte in een hifi zaak gecreëerd wordt? Je kunt nu een kijkje achter de schermen nemen bij Beter Beeld en Geluid. Ze zijn daar namelijk aan het verbouwen en laten op hun website stap voor stap zien hoe ze hun home cinema ruimte gaan perfectioneren. 
lees verder>>

Hoe werkt 3D

Gepubliceerd op 18 juni 2010
Auteur: Garmt van der Zel
Panasonic 3DIn het `echte leven` zien mensen diepte. Dat wil zeggen: we kunnen zien of objecten dichterbij of verder weg staan. Oftewel: we zien de wereld in 3 dimensies, namelijk hoogte, breedte en diepte. Dit mechanisme werkt alleen met 2 ogen: uit kleine verschillen in het beeld dat het ene oog en het andere oog op het netvlies krijgen, kunnen de hersenen opmaken hoe ver een object verwijderd is van de waarnemer. Sluiten we dan ook 1 van onze ogen, valt het diepteaspect weg.
lees verder>>

Sony Bravia VPL-VW200

Gepubliceerd op 29 mei 2008
Auteur: Garmt van der Zel
Sony VPL VW200Sony is in de professionele beeldwereld zo’n beetje een standaard als het gaat om gebruikte camera’s en broadcast monitoren. Maar ook in de consumentenwereld kun je niet om het merk heen. Zo waren de Trinitron beeldbuizen een absolute referentie voor velen en zijn ook de LCD-toestellen van nu marktleidend.
lees verder>>

Blu-Ray vs HD-DVD

Gepubliceerd op 28 december 2006
Auteur: Garmt van der Zel
Blu-Ray en HD-DVDHet moment waar de home-theater liefhebbers al tijden naar uitkijken is aangebroken;  met High Definition is een nieuwe stap genomen naar het bereiken van een optimale beeld- en geluidskwaliteit.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE