ARTIKEL

Sony Bravia VPL-VW200

Onderstaande recensie is geschreven door Garmt van der Zel en Bjorn Mateijsen van de firma Beter Beeld & Geluid in Hilversum, en is dus geen test van de HiFi.nl redactie. Voor zover wij kunnen beoordelen is deze test wel volledig onafhankelijk tot stand gekomen en mag u de conclusies uit deze test als objectief beschouwen (redactie HiFi.nl)

Is it a Space Ship? No, it’s a Sony!

Sony is in de professionele beeldwereld zo’n beetje een standaard als het gaat om gebruikte camera’s en broadcast monitoren. Maar ook in de consumentenwereld kun je niet om het merk heen. Zo waren de Trinitron beeldbuizen een absolute referentie voor velen en zijn ook de LCD-toestellen van nu marktleidend.

Op projectorgebied kwam Sony al meer dan 10 jaar geleden met de allereerste 16:9 projector: de VPL-VW400HQ. Hierna volgden vele modellen, zoals de VPL-VW10HT, 11HT en 12HT, allen gebaseerd op LCD-technologie.

Sony VPL-VW200

Met de Qualia 004 introduceerde Sony een nieuwe technologie op projectorgebied voor het merk - SXRD (Silicon X-tal Reflective Display) - tezamen met een ‘full HD’ resolutie van 1920x1080 beeldpunten.

De Pearl en Ruby projectoren waren hier doorontwikkelingen van in een betaalbaardere klasse. Nu is er een nieuw model: de Sony Bravia VPL-VW200, een groots - zowel in prestaties als afmetingen - product dat moet wedijveren met het beste van het beste wat er op projectorgebied op dit moment op de markt is.

EDITORS' CHOICE