Artikelen van Ulco SchuurmansHome Emotion: Hospitality - Slimme gastvrijheid overal en voor iedereen

Gepubliceerd op 30 maart 2019
Auteur: Ulco Schuurmans
Hospitality: Slimme gastvrijheid overal en voor ieHospitality staat voor gastvrijheid. Een belangrijk domein van de domotica bij smart hotels, gebouwen, huizen en ook digitale wijken en steden. De geboden gastvrijheid komt in de praktijk neer op het verbeteren van het welbevinden in de verblijfs- of leefomgeving op maat van de aanwezigen. Voor de hand liggen het naar persoonlijke behoefte instellen van de lichtval & sfeer, de temperatuur, gordijnen/zonwering, luchtvochtigheid, roomservice, environmental audio en smart tv, maar ook de optimaal afgestemde werk- en gezonde leefomgeving zijn in opmars.
lees verder>>

Home Emotion: slim langer doorwerken met smart buildings, ergonomische domotica & e-health

Gepubliceerd op 2 maart 2019
Auteur: Ulco Schuurmans
Home Emotion: slim langer werkenWij Nederlanders moeten steeds langer doorwerken tot ons gestadig opschuivende pensioenen. De werkomstandigheden vallen menig verouderende werknemer echter steeds zwaarder. Daarnaast zijn er ook mensen met een gebrek of ziekte die graag aan het werk willen (blijven). Wat kunnen smart buildings, ergonomische kantoordomotica en e-health nu voor hen gaan betekenen?
lees verder>>

Home Emotion: met domotica de winter door

Gepubliceerd op 22 december 2018
Auteur: Ulco Schuurmans
Home Emotion domotica december 2018Ook voor de donkere maanden hebben het slimme huis en domotica een scala aan mogelijkheden in huis om het leven comfortabel en duurzaam te maken, van winterse ongemakken te ontdoen en de veiligheid te verhogen. Alles draait daarbij om de inzet van sfeervol licht, behagelijke warmte en ondersteuning van ons biologische ritme en duurzaamheid. Tijd om een passend winterplan te maken om deze jaargetijden fijn en van alle gemakken voorzien door te komen.
lees verder>>

Home Emotion: AI in het Smart Home - van een slim naar een intelligent huis

Gepubliceerd op 1 december 2018
Auteur: Ulco Schuurmans
AI in het Smart HomeHet slimme huis wordt steeds intelligenter. Een smart home of building gebruikt kunstmatige intelligente om de wensen van de bewoners op maat aan te passen en te vervullen. Daarbij kan het intelligent home zelfs leren van de opgedane ervaringen en vooruitzien. Op de beurzen van het afgelopen jaar was Artificial Intelligence (AI) een van de belangrijkste thema’s.
lees verder>>

Home Emotion: Powerline adapters & Homeplugs - internet via het stopcontact

Gepubliceerd op 10 augustus 2018
Auteur: Ulco Schuurmans
Powerline adapters & Homeplugs Internet via het stSteek enkele homeplug-adapters in de stopcontacten ter plaatse en je bouwt eenvoudig een lokaal netwerk op voor thuis en kantoor. Geen gedoe meer met kabels leggen en gaten boren. Het werkt vrijwel direct voor internet, smart home/building netwerken en tv-kijken. Voordelig en ook overal in en om het pand bruikbaar met prima prestaties.
lees verder>>

Panasonic Secure Communication - hoe veilig is uw bewakingscamera?

Gepubliceerd op 31 maart 2018
Auteur: Ulco Schuurmans
Panasonic Secure CommunicationVideosurveillance met behulp van IP-bewakingscamera's behoort tot de standaard-procedures van het veilige slimme huis, kantoor en bedrijf. Maar als u online de eigendommen kan bewaken en onverlaten visueel detecteren, kan de cybercrimineel dat ook! Gewoon stiekem meekijken op onbeschermde PTZ/CCTV-netwerken tot visual hacking aan toe. Panasonic biedt met Secure Communication veilige methoden voor dataprotectie en videocommunicatie-platforms.
lees verder>>

Home Emotion: Veilig Thuis - my smart home is my smart castle

Gepubliceerd op 17 maart 2018
Auteur: Ulco Schuurmans
Home Emotion: Veilig ThuisVeiligheid in het slimme huis behoort tot de eerste toepassingen van de domotica. Sensoren en alarmcentrales tegen inbraak, brand, rook en overstroming thuis zijn tegenwoordig al gewoon in de bouwmarkt verkrijgbaar. Digitale smart sloten en IP-camera’s vormen ook al geen uitzondering meer. Relatief nieuw is de veilige zorg voor de bewoners van het smart home. Het huis dat op jou let is sterk in opkomst.
lees verder>>

Home Emotion: de complete voedselketen van het smarthome

Gepubliceerd op 16 februari 2018
Auteur: Ulco Schuurmans
SmartFood Home EmotionIn het december 2017-nummer van Home Emotion, waarin je ook kon lezen over de Panasonic LinkRay en de KNX-oplossingen in Kinderdagverblijf de Mukkenstal, verscheen een uitgebreide update van de nieuwste mogelijkheden op het gebied van voedsel, van bestellen en bewaren tot bereiden, in het slimme huis van nu.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE